Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024 κηρύχθηκε… εμφύλιος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη – απάντηση στις πηγές του Αλέξη Τσίπρα και στα περί χυδαιότητας από την πλευρά του προέδρου του κόμματος αποτελεί ουσιαστικά την επίσημη κήρυξη πολέμου που δύναται να οδηγήσει σε διάλυση - αν όχι, τότε σίγουρα σε μια ακόμη διάσπαση.

Οι πηγές που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα και τα περί χυδαιότητας που αποδόθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη για τα όσα υποστηρίζουν κύκλοι του για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν τη σπίθα που άναψε τη φωτιά. Διότι όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης στη –για μια ακόμη φορά και λόγω διαφοράς ώρας– μεταμεσονύχτια ανάρτησή του είναι αιτία πολέμου.

Αρκεί να σημειωθεί πως καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τα… παιχνίδια και του επιρρίπτει την ευθύνη για τις αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών καθώς και για την επιστολή των «87». Και όχι μόνο. Επαναλάμβάνει τις αιχμές για τα οικονομικά του κόμματος, όπως και τη θέση ότι η απόφαση να κλείσει η Αυγή είχε ληφθεί από το 2022 ,απλά δεν εφαρμόσθηκε.

Βάζοντας επισήμως στο κάδρο των… υπονομευτών του τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά σηκώνει το γάντι και προκαλεί τον προκάτοχό του να διεκδικήσει εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα σε μια προσφυγή στη βάση που όλα δείχνουν πως και για την Κουμουνδούρου όπως και για τη Χαριλάου Τρικούπη, καθίσταται αναπόφευκτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας που μέχρι στιγμής απέφυγε να μπει στο κάδρο αυτό,  τώρα οφείλει να απαντήσει. Ουδείς γνωρίζει αν θα σηκώσει το γάντι που του πέταξε κατάμουτρα ο Στέφανος Κασσελάκης. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να μείνει άπραγος. Διότι τα όσα περιγράφει περί αμφισβήτησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον αφορούν άμεσα. Άλλωστε γι' αυτό ο διάδοχός του υπενθυμίζει τι έγινε πριν την έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος τον Φεβρουάριο.

Σε κάθε περίπτωση, τα… ωραία τώρα αρχίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ…