Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις διαρροές πηγών του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση κατά του διαδόχου του. Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με μια μεταμεσονύκτια ανάρτηση στην οποία δείχνει ότι πλέον στις σχέσεις του με τον προκάτοχό του δεν υπάρχει επιστροφή.

«Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας όμως ότι «αν δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια».

Επί της ουσίας ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που τον έφεραν να έχει ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να προβεί σε δημόσια δήλωση στήριξής του -οι πληροφορίες τον φέρουν να έχει ζητήσει από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει και να ζητήσει από στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης να μην τον υποσκάπτουν- και ουσιαστικά πετά το γάντι στον  προκάτοχό του.

Και αυτό διότι η αναφορά του «χωρίς παιχνίδια» δείχνει ότι αποτελεί πεποίθησή του πως ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω προσώπων που πρόσκεινται σε αυτόν, τον υποσκάπτει.

«Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα - άλλωστε δεν πρόλαβα και να καθήσω. Έτρεχα από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη δίνοντας τον αγώνα. Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο» τονίζει ακόμη στην ανάρτησή του, στην οποία επιμένει ως προς τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, την κατάσταση στην Αυγή αλλά και ότι η απόφαση να κλείσει είχε ληφθεί από το 2022.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά και στην αναφορά των κύκλων του Αλέξη Τσίπρα περί εργαλειοποίησης των εργαζόμενων στην Αυγή. «Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα; Συνέβαλα δίνοντας το ανώτατο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος (20.000 ευρώ)» σημειώνει και προσθέτει πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν «αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της Αυγής, πήγαν σήμερα στο Κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης».

Και καταλήγει με τη φράση με την οποία ο Μανώλης Χριστοδουλάκης απευθύνθηκε στον Χάρη Δούκα για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ γράφοντας: «Αλέξη, πάμε;».

Όπως όλα δείχνουν, το εσωκομματικό παιχνίδι στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα αρχίζει. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασίσμένος να ξαναρίξει ζαριά ανάλογη με αυτή του Συνεδρίου τον περασμένο Φεβρουάριο. Μόνο που πλέον υπάρχουν άλλα δεδομένα. Δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους του στις ευρωεκλογές, αντιθέτως έχασε ποσοστά και χιλιάδες ψήφους χωρίς να καταφέρει να καρπωθεί τη φθορά της κυβερνώσας παράταξης.

Η δε αναφορά που κάνει στα ποσοστά που έλαβε προκαλούν ερωτήματα για το αν όντως συνειδητοποιεί τι ακριβώς λέει αφού συνδέει το ποσοστό του με αυτό που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις πριν το συνέδριο για να υποστηρίξει ότι το ανέβασε. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 9% στο 15%. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στη θέση που λίγο πριν έμοιαζε ανέφικτη: Αξιωματική Αντιπολίτευση»

Με αυτήν τη λογική πάντως η ΝΔ έχασε μόνο 4% αν υπολογίσει κανείς πως υπήρξαν δημοσκοπήσεις που έδιναν στην κυβερνώσα παράταξη 32%..

Η ανάρτηση - απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη: