Ως κομιστής λαϊκισμού και Fake News μπορεί να χαρακτηριστεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, η οποία δεν διστάζει να παραφράζει την αληθεία, με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, αλλά και της υποστήριξης του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά, στην συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό ERTnews και τον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο, στάθηκε στην εικόνα εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την συζήτηση περί αποχωρήσεων και τις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος. 

Η εικόνα που εκπέμπουμε τις τελευταίες μέρες δεν είναι η καλύτερη δυνατή και θα πρέπει να γυρίσουμε στην εικόνα που είχαμε ως κόμμα, δεν θα σας πάω πάρα πολύ μακριά, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, όταν ο Στέφανος Κασελάκης έδωσε και τον τόνο για τα επόμενα βήματα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Έχουν προκαθοριστεί οι συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Πέμπτη και Κυριακή τη μεθεπόμενη αντιστοίχως, δηλαδή στις 4 και στις 7 Ιουλίου. Εκεί θα γίνει διεξοδική συζήτηση και πάνω στην εικόνα που εσείς περιγράψατε και η οποία δεν είναι καλή, σας λέω έναν πρόχειρο τίτλο για την Κουμουνδούρου, και φυσικά θα καθοριστεί και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε να φύγει κανείς. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί, να γίνει εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος και να δείξουμε στην κοινωνία ότι εμείς είμαστε η αξιόπιστη δύναμη η οποία μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να οδηγήσει στην αλλαγή και στην ανατροπή της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. Αυτό προφανώς είναι και μια επίπονη διαδικασία.

Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι ενδεχομένως απογοητεύουμε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που μας ψήφισε και πιστεύει σε μας και ενδεχομένως να φέρνουμε σε κατάσταση δισταγμού ένα άλλο πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που μας παρακολουθεί και θα ήθελε να έρθει σε μας. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν άμεσα στα όργανα την ερχόμενη Πέμπτη, Πολιτική Γραμματεία να επιλυθούν, έχουμε και την Κεντρική Επιτροπή και να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Η αντιπολιτευτική γραμμή

«Σε αυτό το σημείο, η κ. Κεχαγιά, αναπτύσσει μία στρατηγική λαϊκισμού, παραφράζοντας γεγονότα, προκειμένου να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη «Φυσικά και κάνουμε αντιπολίτευση και κάνουμε και ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, γιατί αυτό δεν το έχουμε ξεχάσει. Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να φέρει προς συζήτηση στις επιτροπές και στην Ολομέλεια τις δύο προτάσεις νόμου του κόμματος για την ακρίβεια και το φορολογικό και το αρνήθηκε. Ο πρόεδρος, ο Στέφανος Κασελάκης, έχει προαναγγείλει μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπου έχουμε και υπόπτους πια πρόσωπα τα οποία μας είχαν απασχολήσει τα τελευταία δύο χρόνια για τη συμμετοχή τους στις υποκλοπές μέσω predator, αλλά και τις διασυνδέσεις τους στις παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ, προανακριτική επιτροπή, καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να ακολουθήσουν. Και υπάρχει πάντα στο τραπέζι και η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών.

Και σήμερα είχαμε και μια εξέλιξη. Να βρεθεί ένα βαγόνι ή ένα κοντέινερ που ήταν φάντασμα κάπου σε μια αποθήκη στο Καλοχώρι, το οποίο ήταν ένα από τα ουσιαστικά στοιχεία στη διαδικασία έρευνας αυτής της δυσώδους υπόθεσης;

Πόσες ακόμη συμπτώσεις και παραλείψεις θα δούμε γύρω από το έγκλημα των Τεμπών; Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν πεταμένα και παραχωμένα μέσα σε ένα οικόπεδο πολύ μακριά από το σημείο της τραγωδίας, το μπάζωμα έγινε άρον - άρον έπειτα από μία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη και ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι την εντολή είχε δώσει ο κ. Τριαντόπουλος, για το ποιος διέταξε το μπάζωμα. Έχουμε θέσει επανειλημμένως τα συγκεκριμένα ερωτήματα και στον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη, ρωτώντας αν είναι ο ίδιος γνώστης ή αν έδωσε την εντολή για αυτήν την κατάσταση. Υπάρχει ερωτηματικά γιατί δεν έχουν κληθεί μάρτυρες, που έχουν εξαφανιστεί τα κοντέινερς. Τα ηχητικά, τα οποία μετά μεταποιήθηκαν και υπήρξε μία αλλοίωση τους από τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά, μετά το δυστύχημα; Εμείς το λέμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι υπάρχει συγκάλυψη», προφανώς χωρίς να αναφερθεί στην έκεθεση του πραγματογνώμονα.

Η εσωτερική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι η επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό που ξεκαθαρίζεται και έχουν βγει και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν το συγκεκριμένο και έχουν την ίδια άποψη. 

Θα επαναλάβω και εγώ μονότονα, όπως και εσείς, μονότονα και πολλές φορές άχαρα, κάνετε ερωτήσεις για να πάρετε άχαρες απαντήσεις ότι ο κ. Κασσελάκης και ο ίδιος έχει διευκρινίσει ότι φυσικά και δεν αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Η συζήτηση για τα μαύρα άνοιξε, επειδή ακριβώς τα οικονομικά μας ήρθαν σε τέτοιο σημείο, όχι απλώς οριακό, όπως έλεγα εγώ μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, στο σημείο μηδέν. Ήθελε να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σε ό, τι αφορά στα οικονομικά του κόμματος ο Στέφανος Κασελάκης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να σωθεί οικονομικά το κόμμα με αυτή την πρακτική, με το να πάρουμε μαύρα ή να δεχθούμε μαύρες σακούλες. Αυτό δεν σημαίνει ότι περιέγραψε μια προτεραία κατάσταση στο κόμμα. Όμως όλοι γνωρίζουμε στο πολιτικό σύστημα, και αυτό θα ήθελα να το επισημάνω, ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει καταγγελίες για άλλα κόμματα ή ακόμη και ομολογίες - αποκαλύψεις για εισδοχή μαύρου χρήματος σε κομματικά ταμεία. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Εμείς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν θα πάρουμε θέση, ούτε θα πούμε ποιον απ’ όλους θα προτιμήσουμε για να είναι στο τιμόνι ενός άλλου κόμματος. Έχουν λόγο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο να λύσει το ΠΑΣΟΚ τα εσωτερικά του, να μιλήσει και η βάση της Κεντροαριστεράς. Και εμείς εδώ είμαστε.