Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος, Ντίνος Χριστιανόπουλος

Το ηχηρό μήνυμα των χθεσινών εκλογών: ιστορική νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το δεύτερο, εξίσου ηχηρό, μήνυμα που έστειλαν με την ψήφο τους οι πολίτες ήταν ότι έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα ο κύκλος του τοξικού και μαύρου ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις, ανεξαρτήτως της πρόθεσης του σημερινού επικεφαλής του κόμματος να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του. Η προσπάθεια δε ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να επιρρίψουν την ευθύνη στη ΝΔ για την είσοδο στη Βουλή κάποιων ακροδεξιών μορφωμάτων είναι εξοργιστική. Χρειάζεται περίσσιο θράσος να το λένε αυτό όσοι συγκυβέρνησαν τέσσερα ολάκερα χρόνια αγκαλιά με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Τελευταίο και όχι έσχατο ήταν το μήνυμα των πάνω από δύο εκατομμύρια πολιτών που ψήφισαν ξανά για τη θέση του πρωθυπουργού τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά τις χυδαίες επιθέσεις που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις πρακτικές κάποιων ρυπαρών δικτύων να αποδομήσουν την κυβέρνηση της ΝΔ και κυρίως και πρωτίστως τον ηγέτη της κεντροδεξιάς.

Ολα αυτά τελείωσαν χθες. Οι πολίτες έδωσαν μια ιστορική νίκη στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας τα αυτονόητα: σταθερότητα, κανονικότητα, δουλειές, καλύτερους μισθούς και προκοπή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, μικρή σημασία έχει αν έχουν κρεμάσει ή θα κρεμάσουν μεσίστιες σημαίες για τη συντριβή τους. Αυτό που έχει σημασία είναι αν θα καταλάβουν αυτήν τη φορά ότι ο ακραίος, λαϊκίστικος και διχαστικός λόγος δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 2023.

Υγ.: Για τους Κασιδιάρηδες που μπήκαν στη Βουλή με την προβιά των Σπαρτιατών ας αναστοχαστούν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πώς φτάσαμε σ’ αυτήν την αποτυχία της νομοθετικής προσπάθειας να αναχαιτιστεί η είσοδος των φασιστών της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. Και οι δικαστές, μετά το δημόσιο ευχαριστώ του επικεφαλής των Σπαρτιατών στον έγκλειστο νεοναζί Κασιδιάρη, να δουν και να εξαντλήσουν τα περιθώρια του νόμου που υπάρχει για αχυράνθρωπους και κόμματα-καρμπόν...