Αφού τελείωσε το στρατιωτικό του, ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε δριμύτερος και θεώρησε ότι πρέπει να ξεχάσει πως θεσμικά είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να πυροδοτήσει νέο γύρο αντιδράσεων με τα λεγόμενά του. Με τη γνωστή πρακτική του, που δεν συνάδει με αριστερό κόμμα, εμφανίστηκε σε lifestyle εκπομπή και αμφισβήτησε μια ακόμα φορά το αδιάβλητο των εκλογών (!), επιμένοντας στη δήλωσή του για την παρουσία ξένων παρατηρητών στις επικείμενες εκλογές.
Γράφει η Μαρίνα Πλέσσα
Συγκεκριμένα, μιλώντας για την εκλογική διαδικασία που έρχεται και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η πρότασή του για ξένους παρατηρητές, είπε: «Αυτήν τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στις εκλογές. Ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Πώς ξέρουμε ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο».
Κόλλησε η βελόνα...
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε εκ νέου διπλές εκλογές ξεχνώντας ότι πριν από περίπου δέκα μήνες το κόμμα του συγκέντρωσε 17,8%: «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ευρωεκλογές και εθνικές μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη φαίνεται η δυναμική... Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Εχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία».
Σε ένα κρεσέντο... ταπεινότητας και σε ερώτηση αν αισθάνεται έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «εννοείται» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ικανότατους βουλευτές και ικανότατους επιστήμονες στα think tanks. Και όλα αυτά τις μέρες που όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό γύρω στο 13%!
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τις ευρωεκλογές ότι «ο στόχος του κόμματος είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση... Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει».
Οσον αφορά τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Εχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε τηλέφωνο και από το στρατόπεδο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία στη διάρκεια της διακυβέρνησής του».
Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε επίσης αν θα έκανε μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιο στέλεχος από τη Νέα Δημοκρατία και ποιο θα ήταν αυτό. «Δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Εχω ονόματα στο μυαλό μου, αλλά δεν θα σας τα πω» είπε και μας άφησε με την αγωνία...
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια για λιγότερες δαπάνες αμυντικά. Είναι ένας στόχος η αναδιανομή των εισοδημάτων σε κοινωνικές προτεραιότητες, αλλά βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική συνθήκη που θέλει ετοιμότητα. Η πιο φθηνή άμυνα είναι η αποτροπή... Σίγουρα δεν θεωρώ σκόπιμο το να στέλνουμε εξοπλισμό στην Ουκρανία που τον έχουμε χρυσοπληρώσει. Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλους τρόπους. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τους φαντάρους 8,60 ευρώ τον μήνα. Γνώρισα παιδιά στον στρατό που δεν συνειδητοποιούν την αδικία. Ηταν πολύ θερμό το κλίμα. Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα να συναναστραφώ με νέο κόσμο ο οποίος έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Εκανα αγγαρείες στον στρατό. Μαγειρεία, λάντζα... H στράτευση θα έπρεπε να έχει έναν πιο κοινωνικό ρόλο. Το πρώτο πράγμα που επεξεργάζομαι με τον αρμόδιο τομεάρχη τον κ. Αποστολάκη είναι οι φαντάροι να πληρώνονται τουλάχιστον με 150 ευρώ τον μήνα».
Ανέξοδες υποσχέσεις
Μια ακόμα φορά, ευρισκόμενος έξω από τον χορό, ο Στέφανος Κασσελάκης λέει ανέξοδα ό,τι θεωρεί εκείνος σωστό. Λες και αν υπήρχαν τα δημοσιονομικά περιθώρια θα περίμενε η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει κάτι τέτοιο.
Εν κατακλείδι, ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα παιχνίδι στα χέρια του, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί όπως θέλει, σε lifestyle εκπομπές, αδιαφορώντας για την ιστορία του χώρου. Πάντως, μετά τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τα σχόλια μεταξύ των ηγετικών στελεχών –για μια ακόμα φορά– «πήγαν και ήρθαν», με κάποιους από την Πολιτική Γραμματεία να συζητούν την παλιά πρότασή τους για ενιαία έκφραση του κόμματος και του... προέδρου.