Ο Στέφανος Κασσελάκης λαϊκίζει λες και δεν υπάρχει αύριο. Την ώρα που κάνει ό, τι σόου μπορεί να σκεφτεί για να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά την καταστροφική πυρκαγιά φτάνει στο σημείο να θέσει μια παράφραση του γκεμπελικού διλήμματος για «βούτυρα ή κανόνια» θέτοντας το ερώτημα πόσο πυροσβεστικά οχήματα μπορεί να αγοράσει η κυβέρνηση με ένα F35 λιγότερο.

Ο λαϊκισμός βρήκε τον εκφραστή του. Η ανάρτησή του στο instagram κορυφώνει ακόμη περισσότερο το δράμα του ΣΥΡΙΖΑ αφού πέραν τη νέας επίθεσης κατά του πρωθυπουργού που επιβεβαιώνει την εμμονή του προχωρά στην εξής αναφορά:

«Έχει έρθει η ώρα λοιπόν να τεθεί το ερώτημα με ένα F-35 λιγότερο πόσα πυροσβεστικά οχήματα αγοράζεις;

Η απάντηση είναι 300 αλλά τότε θα χρειαζόταν να γίνουν προσλήψεις και ως γνωστόν σε αυτό τον κλάδο ο πρωθυπουργός έχει αφήσει την πυροπροστασία στην τύχη της. 

Άλλωστε στα εξοπλιστικά είναι και μεγάλες μίζες.

Ας καταλάβει αυτή η κυβέρνηση έστω και την ώρα της παρακμής της ότι η άμυνα του τόπου μας ξεκινά με τη δυνατότητα να προστατεύουμε τις ζωές και την περιουσία του λαού μας»

Ουσιαστικά αντιγράφει λογικές του ΣΥΡΙΖΑ που κυριάρχησαν κυρίως μέσω του πολακισμού και τακτικές προ του 2015 όταν στελέχη του κόμματος καθώς και ο Αλέξης Τσίπρας έθεταν ερωτήματα σχετικά με το πόσα σχολεία μπορούν να χτιστούν με λιγότερες αμυντικές δαπάνες ή πόσα ασθενοφόρα θα μπορούσε να προμηθευτεί το κράτος.

Ουδείς γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Το έχει αντιληφθεί μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας που συνέβαλε στην εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει να βγάζει προς τα έξω συζητήσεις και συναντήσεις που είχε μαζί του καθώς και την προσπάθειά του να τον αδειάσει.

Όπως και να έχει είναι δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπροστά στον πανικό του για τις εσωκομματικές εξελίξεις επιδιώκει να τινάξει το πολιτικό σκηνικό στον αέρα. Και λέμε επιδιώκει διότι οι πολίτες του έχουν γυρίσει με σαφήνεια την πλάτη.