Στη δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στο συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας τη Δευτέρα αργά το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είπε λέξη για το τι «είδε» –όπως τώρα λέει– στο σύστημα σχετικά με την επιχείρηση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική.

Με απλά λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο γνωστός Στέφανος Κασσελάκης, δήθεν είδε ότι επιχειρούσαν μόνο 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δεν είπε λέξη. Και δεν είπε λέξη ούτε για αυτά που σήμερα υποστηρίζει, δηλαδή ότι δεν ήθελαν να τους επισκεφθεί πριν από τη δύση του ηλίου δήθεν για να μη φανεί ότι δεν υπήρξε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ότι προσπάθησαν να τον αποτρέψουν.

Στην τελευταία του ανάρτηση αναφέρει επί λέξει: «Είπα εξαρχής και επαναλαμβάνω: είδα μόνο τρία αεροπλάνα και, σε ερώτησή μου, μού απάντησαν ότι τα άλλα ήταν σταθμευμένα. Όχι σε υδροληψία, όχι σε ανεφοδιασμό καυσίμων.

Κρίσιμη λεπτομέρεια: Αρχικά ήθελαν να επισκεφθώ το Συντονιστικό στις 21:30 “για να έχουν σταματήσει οι πτήσεις”, όπως μας δήλωσαν.

Δήθεν ότι θα ενοχλούσε η παρουσία μου πριν, αλλά στην πραγματικότητα για να μη δω την επιχειρησιακή γύμνια. Για να μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίζουν την προπαγάνδα τους».

Μόνο που τη Δευτέρα, εξερχόμενος από το συντονιστικό, δήλωνε: «Να ευχηθούμε καλή δύναμη σε όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή και να ενθαρρύνουμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις για να προσφέρουν ανακούφιση στους πληγέντες συμπολίτες μας. Καλή δύναμη εδώ πέρα στην υπηρεσία, καλή δύναμη σε όλη την Πολιτική Προστασία».

Ναι, ανέφερε πως «προφανώς δεν είναι τώρα η στιγμή να μιλήσουμε για τις όποιες ελλείψεις έχουν φέρει αυτήν τη φωτιά κυριολεκτικά στην Αθήνα», αλλά άλλο να μιλάς για ελλείψεις και άλλο να έχεις δει κάτι όπως αυτό που υποστηρίζει ότι είδε και να μην το αναφέρεις τη στιγμή που δεν είχε πέσει ο ήλιος και άρα το έργο της πυρόσβεσης από αέρος ήταν σε εξέλιξη.

Έστω για να χτυπήσει ένα καμπανάκι. Έστω για να ζητήσει να πέσουν περισσότερα μέσα. Ο Στέφανος Κασσελάκης, που όλοι πλέον γνωρίζουμε, εκθείασε το έργο της πυρόσβεσης δηλαδή και δεν έσπευσε να εκμεταλλευτεί κάτι που ο ίδιος δηλώνει πως έγινε.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το θέμα. Επιμένει να μην αποδέχεται αυτά που η Πυροσβεστική Υπηρεσία επισήμως παραθέτει. Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Παίζει με τη λογική και με την πραγματικότητα. Φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώσει την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η οποία μιλά για 32 εναέρια μέσα που επιχειρούσαν όλη την ημέρα τη Δευτέρα και για 20 από τις 19:30 έως τις 21:00 –όταν επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης το συντονιστικό– για να πει πως δίνουν άλλα στοιχεία.

Δεν το κάνει κατά λάθος. Η προπαγάνδα κατά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έρχεται σε συνέχεια της επιχείρησης αποδόμησης της Δικαιοσύνης. «Χτυπά» θεσμούς και αρχές προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα οργής και θυμού. Επιδιώκει να «ξεσηκώσει» τους πληγέντες και να δημιουργήσει συνθήκες… πολέμου προκειμένου να συσπειρώσει τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει τα ρεπό του Παύλου Πολάκη για να δείξει ότι και αυτός μπορεί να κάνει ίδια αντιπολίτευση με τον αψύ Κρητικό.

Μεταφέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή τα εσωκομματικά του προβλήματα και τον πανικό τους για τις εξελίξεις και το πολιτικό του μέλλον διασπείροντας fake news και μάλιστα –όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης– εν γνώσει του. Επιχειρεί να βρίσκεται με κάθε τρόπο στο προσκήνιο μετά τη μακρά απουσία τους και τις διακοπές σε Μύκονο, Σπέτσες και άλλα νησιά.

Έφτασε στο σημείο να επιδιώκει την εκμετάλλευση ακόμη και των ζώων που διασώθηκαν από την πυρκαγιά, να τρέχει να ετοιμάζει συσσίτια για τους πληγέντες και να μετατρέπει σε σόου την επόμενη, της καταστροφικής πυρκαγιάς, ημέρα, με φωτογραφήσεις, σέλφι και τα γνωστά τερτίπια που εφαρμόζει από την ημέρα που πρωτοεμφανίσθηκε. Και αυτό παρά το γεγονός πως οι πολίτες έδειξαν πως δεν «τσιμπάνε», ούτε καν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που ενώ θα μπορούσε να τεθεί θέμα γραφικότητας, τα όσα λέει δημιουργούν και ένα επικίνδυνο περιβάλλον. Η αναφορά του σε θέματα άμυνας προβληματίζουν ειδικά ως προς το σημείο που προσπάθησε να δείξει ότι αν η χώρα προμηθευτεί ένα μαχητικό αεροσκάφος F35 λιγότερο, θα μπορεί να προμηθευτεί 300 πυροσβεστικά οχήματα.

Εδώ θα έλεγε κανείς ότι το τερμάτισε αν και, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί, με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν υπάρχουν όρια. Γι’ αυτό άλλωστε έχει χαρακτηριστεί και θιασώτης του τραμπισμού, και όχι μόνον.