Δεν το καταλαβαίνει, είναι βέβαιο. Εκτός αν το καταλαβαίνει και λειτουργεί σπασμωδικά. Η ουσία όμως είναι ότι έχει κουράσει. Ο λόγος για τον Στέφανο Κασσελάκη που νομίζει ότι αυτό που κάνει του προσφέρει «μπόνους» και τον αναγορεύει σε πολιτικό αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όμως έχει κουράσει. Και έχει κουράσει ακόμη και τους συριζαίους.

Η υπερβολική χρήση των σόσιαλ μίντια και ο νέος κύκλος υπερέκθεσής του αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού και μέσα στην Κουμουνδούρου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως συμπεριφέρεται λες και ετοιμάζεται σύντομα να κουνήσει μαντίλι. Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως λειτουργεί σπασμωδικά λόγω των εσωκομματικών προβλημάτων και του επικείμενου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Δηλαδή ότι λειτουργεί υπό καθεστώς πανικού για το πολιτικό του μέλλον.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλει να κάνει, την ίδια ώρα που καθίσταται κουραστικός μέσα από μια εμμονική τάση να επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και ναι μεν αυτό εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να επιχειρεί να καταστεί ισότιμος συνομιλητής και κατ’ επέκταση αντίπαλος του πρωθυπουργού, όμως μάλλον δεν του βγαίνει σωστά.

Οι αναρτήσεις στα σόσιαλ, οι βόλτες, οι fake καταγγελίες, ο λαϊκισμός, οι κραυγές και οι ύβρεις δεν σε μετατρέπουν σε βασικό αντίπαλο. Πολύ περισσότερο όταν δεν μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα «τι θα έκανες εσύ διαφορετικά». Ή όταν δεν μπορείς να καταθέσεις μια πειστική πρόταση.

Όλα όσα κάνει καθημερινά κουράζουν. Δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο υλικό για τα δικά του τρολ και για κάποιους φανατικά –ξαφνικά αφού μέχρι πρότινος ήταν φανατικοί πιστοί του Αλέξη Τσίπρα– επώνυμους υποστηρικτές του. Οι οποίοι στο τέλος της ημέρας τα αναπαράγουν μεταξύ τους και «εξανίστανται» επίσης μεταξύ τους.

Όλοι οι άλλοι κουράζονται. Και το δείχνουν. Ίσως σύντομα το δείξουν και στον ίδιο.