Απάντηση στην κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Νίκο Ανδρουλάκη από την ομιλία του στη Βουλή για την αντιπυρική περίοδο.

«Ασκήσατε κριτική για τα έργα στη θεσσαλία, να σας πως ότι η περιφέρεια επροσωπείται», ανέφερε στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης ενώ συνεχίζοντας για το κόμμα των «Σπαρτιατών» είπε ότι θα φέρει σύντομα νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το θέμα της χρηματοδότησης.

«Εσείς με το ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσατε τη διάταξη που αποσύρει τη διάταξη για την χρηματοδότηση κομμάτων», θύμισε στον κ. Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός.

Στην αναφορά του ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη στην οικονομική κρίση το 2010 ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Για το ποιος έσωσε τη χώρα, όταν γυρνάτε στο 2010, η χώρα χρεοκόπησε επί των δικών σας ημερών. Ψηφίσατε προυπολογισμό που προέβλεπε άυξηση δαπανών γιατί "λεφτά υπήρχαν" και η χώρα 4 μήνες μετά έσκασε στα χέρια σας.

Από πλευράς του ο πρωθυπουργός απάντησε πως αν υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, «δεν γίνονται αποδεκτές» από τον ίδιο και συμπλήρωσε πως «ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα αποφασίσει σε 3 χρόνια ποιος θα κυβερνήσει», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ελάτε με φόρα».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Ανδρουλάκης: Το ύφος και η συμπεριφορά κυρίως υπουργών δείχνουν ότι οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι παρελθόν. Πρέπει να ξεκαβαλήσετε από το καλάμι. Όσο συνεχίζετε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά τόσο επιταχύνετε την έξοδο σας από το Μαξίμου και εμείς θα είμαστε εδώ με προτάσεις και κριτική για να σας ανοίξουμε με χαρά την πόρτα εξόδου.

Μητσοτάκης: Αν υπάρχουν - που μπορεί να υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές - αυτές δεν γίνονται αποδεκτές από εμένα. Και τοιέχω αποδείξει. Έρχεστε όμως εσείς με τον ενθουσιασμό της εκλογής σας να μας πείτε τι; Να μας διευκολύνετε και να μας ανοίξετε την πόρτα για να φύγουμε εμείς και να έρθετε υποθέτω εσείς. Ελάτε με φόρα - που έλεγε και η κα Τσαπανίδου. Θεμιτή η φιλοδοξία σας αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε 3 χρόνια. Εδώ θα είμαστε λοιπόν.