Σε προληπτική εκκένωση χωριών στη Λάρισα κάλεσε τους κατοίκους με μήνυμα το 112 λόγω της κακοκαίριας Elias. Συγκεκριμένα, πρόκειται για χωριά στον Δήμο Κιλελέρ, τα Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια και τον οικισμό Πυργάκια στην περιοχή Χάλκη. 

Από αυτά περνά ο ποταμός Ενιπέας. Να σημειωθεί ότι έχει λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε σημεία που βρίσκονται ψηλά για παν ενδεχόμενο.

Όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου, αριστερά και δεξιά, περνούν μια δύσκολη νύχτα, αφού έχουν ήδη πλημμυρίσει τα χωράφια, έχουν ήδη μπει νερά στα χωριά και στις αυλές των σπιτιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασε και το φράγμα του Γκουσμπασανιώτη και απειλεί τα χωριά Χάλκη και Πλατύκαμπο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο Πλατυκάμπου-Χάλκης. Από σήμερα, το απόγευμα της Τετάρτης, έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος σε χωριά κοντά στην πόλη. Χωρίς ρεύμα είναι το χωριό Νέο Περιβόλι του Δήμου Κιλελέρ, ο οικισμός Αναγέννηση της τοπικής κοινότητας Μελίας στον Δήμο Κιλελέρ και η Δήμητρα του Δήμου Αγιάς.

Νωρίτερα, μήνυμα εκκένωσης μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στο Σωτήριο Λάρισας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα. 

Επίσης, είχε σταλθεί και άλλο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και στο Αρμένι, το οποίο τους προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις) και τους καλούσε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. 

112 στον Βόλο για απαγόρευση κυκλοφορίας 

Ακόμα, να σημειωθεί πως μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας έλαβαν και οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, το οποίο αναφέρει: «Με εντολή της αστυνομίας, η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου απαγορεύεται, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έχει ανακοινωθεί ότι, λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:

(α) στην Π.Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου από τον Κόμβο 304 ΠΕΒ μέχρι την πόλη του Βόλου σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Βόλο & προς Λάρισα).

(β) στην Ε.Ο. Βόλου - Φαρσάλων από τη θέση «Κόκκινος» μέχρι τις Μικροθήβες σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Μικροθήβες & προς Βόλο).

Την ίδια στιγμή, τα παρακάρλια χωριά αντιμετωπίζουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν εκ νέου. Μήνυμα του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους στο Σωτήριο όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση όπως και στο Αρμένιο.

Κλειστός ο δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων

Την ίδια στιγμή, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

(α) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας - Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.

(β) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων -Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

(γ) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Εξαιρούνται:

α. Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.