Μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας που τους καλεί να είναι σε ετοιμότητα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία Elias: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Παλαμά παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Επίσης, ο Δήμος Παλαμά ζήτησε από τους κατοίκους, με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε, Τετάρτη, να απομακρυνθούν από υπόγειους χώρους και σπίτια που είναι επικίνδυνα, διότι αρχίζει να ανεβαίνει η στάθμη του νερού σε όλους τους ποταμούς που διαρρέουν την περιοχή.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για απομάκρυνση από ισόγειους χώρους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να επιδεικνύουν ψυχραιμία, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, Αστυνομίας, Τροχαίας, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, δήμου και να ακολουθούν τις οδηγίες του προειδοποιητικού μηνύματος «112».

Ακόμα, επισημαίνεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και να είναι μάλιστα σε επιφυλακή ώστε αν χρειαστεί να μετακινηθούν άμεσα σε γειτονικά τους ψηλότερα σπίτια ή και στα σημεία που έχουν οριστεί σε κάθε οικισμό.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου αποφάσισε την αναστολή της έναρξης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 για την ασφάλεια των μαθητών και πολιτών.