Σοβαρές συνέπειες αντιμετωπίζει και πάλι ο Βόλος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή, λόγω της κακοκαιρίας Elias. Ο περιφερειακός δρόμος δεν είναι προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ στον κόμβο προς την Αγριά, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει υπερβολικά, τα φερτά υλικά είναι πολλά και έχει διακοπεί κάθε κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα σοβαρότερα προβλήματα παρατηρούνται στην Άγρια, όπως αναφέρθηκε, αλλά και στις Αλυκές και στην πόλη του Βόλου. 

Παράλληλα, πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίζονται και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους είναι μεγάλη με τους οδηγούς να αδυνατούν να μετακινηθούν. Μάλιστα, «έσπασε» ο Κραυσίδωνας και τεράστιοι τόνοι νερού διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Ακόμα, έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές από αργά το απόγευμα.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ, η Φρόσω Παύλου, που θα μετέδιδε ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων από το σημείο, εγκλωβίστηκε, τελικά στον Κραυσίδωνα μαζί με τον τεχνικό που την συνόδευε. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε δίπλα από το ποτάμι που έσπασε και περιμένουμε μέσα στα σκοτάδια. Περιμένουμε με υπομονή να έρθουν να μας πάρουν. Είμαστε εγώ και ο τεχνικός».

Κλειστά όλα τα σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων για την Πέμπτη και την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Ακόμα, σήμερα, κατά τις απογευματινές ώρες απαγορεύθηκε με μήνυμα του 112 και η κυκλοφορία στον Βόλο. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, έχει διακοπεί από το απόγευμα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Βόλου-Καναλίων και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο, καθώς και από τον Ριζόμυλο μέχρι τα Κανάλια. 

Τέλος, στον Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.