Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στη βόρεια Εύβοια αυτήν την ώρα, λόγω της κακοκαιρίας. Στην περιοχή Δερβένι έχει κλείσει ο δρόμος που ενώνει την κεντρική με τη βόρεια Εύβοια. Μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων προσπαθούν αυτήν την ώρα να δημιουργήσουν δίοδο, ωστόσο οι έντονες βροχοπτώσεις δεν το επιτρέπουν.

Στην περιοχή της Λίμνης οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει, ιδιαίτερα στις Ροβιές, καθώς φούσκωσε το ποτάμι που περνάει μέσα από το χωριό με αποτέλεσματα να πλημμυρήσουν πάνω από 40 σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις και χαρακτηρίζει την κατάσταση επικίνδυνη. Σύμφωνα με τον κ. Τσαπουρνιώτη, «το δυτικό κομμάτι του δήμου, από τις Ροβιές μέχρι τη Λίμνη, έχει γεμίσει από φερτά υλικά καθώς ολόκληρο το βουνό έχει μεταφερθεί μέσα στους οικισμούς». Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται αυτήν την ώρα στο Μετόχι και τις Ροβιές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τα πλημμυρισμένα σπίτια, κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί κοντά σε χειμάρρους και η Πυροσβεστική προσπαθεί να τους εντοπίσει και να τους απομακρύνει.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγη ώρα εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής νέο μήνυμα από το 112, που τους πληροφορεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στο Μαντούδι και κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Και στην Ιστιαία υπάρχουν προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και κλήσεις για άντληση υδάτων.

Εγκλωβισμένοι στο Πευκί

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας. Χείμαρροι έχουν ξεχειλίσει, έχουν περάσει μέσα από τον οικισμό με συνέπεια να παραμένουν εγκλωβισμένοι αρκετοί άνθρωποι. Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία, δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης και τα δέντρα που έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Την τελευταία ώρα μία οικογένεια είναι εγκλωβισμένη σε ένα τροχόσπιτο όπου το νερό έχει ανέβει επικίνδυνα και εξελίσσεται επιχείρηση από τους πυροσβέστες για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έως τώρα κατέγραψε βροχόπτωση 155 κυβικά το στρέμμα..

Στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα βρέχει με ιδιαίτερη ένταση και οι Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού παρακολουθώντας την εξέλιξη της κακοκαιρίας.