Με φόντο τη δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ και με δεδομένη την απαξίωσή του από την κοινωνία, η... γκρίνια ξαναχτυπά το κόμμα. Πρωταγωνιστής ενός ακόμη επεισοδίου στη σκηνή της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ήταν ο Παύλος Πολάκης, με συμπρωταγωνιστή τον Διονύση Τεμπονέρα.

Οι τόνοι ανάμεσα στους δύο άνδρες ανέβηκαν με αφορμή το γεγονός ότι κάποια μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν αποχωρήσει την εποχή του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας, επανήλθαν στο όργανο με απόφαση του προέδρου, Σωκράτη Φάμελλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε την παρουσία του Διονύση Τεμπονέρα στο όργανο, λέγοντας πως εφόσον έχει παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία, η επιστροφή του πρέπει να γίνει με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και όχι του προέδρου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να αντέδρασε και στην επιστροφή των Χρήστου Σπίρτζη και Στέφανου Τζουμάκα, που επίσης είχαν παραιτηθεί επί προεδρικής θητείας του Στέφανου Κασσελάκη.  Όπως είπε, ο Στέφανος Τζουμάκας έγινε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, επειδή παραιτήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης. Άρα, δεν γίνεται να γυρίσουν και οι δύο.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας υπενθύμισε στον Παύλο Πολάκη ότι εκείνος και όσοι στήριζαν τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν ο λόγος που παραιτήθηκε ο ίδιος και που έφυγαν από το κόμμα πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη.

Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο Χρήστος Σπίρτζης, καλωσορίζοντας τον Διονύση Τεμπονέρα στην Πολιτική Γραμματεία της «γραφειοκρατίας που δεν άφησε τον Κασσελάκη να κριθεί από τη βάση».