Το νέο αφήγημα της Κουμουνδούρου είναι (χωρίς φυσικά τα τοξικά της προεκλογικής περιόδου να μπαίνουν στο…συρτάρι) η «θυματοποίηση» του Αλέξη Τσίπρα. Και είναι το επόμενο βήμα της «αυτό-θυματοποίησης» που ο ίδιος επιχειρεί μέσα από τις δηλώσεις του ότι για την εκλογική συντριβή «φταίνε όλοι οι άλλοι».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ καθώς και επώνυμα και ανώνυμα τρολς του διαδικτύου έχουν ήδη βάλει στις ράγες ένα αφήγημα που παρουσιάζει τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου ως… θύμα.

Σύμφωνα με αυτό ο Αλέξης Τσίπρας είναι το θύμα:

- ενός πολέμου σε βάρους του από τα συμφέροντα τα οικονομικά

- των «πετσωμένων» Μέσων Ενημέρωσης και των δημοσιογράφων

- της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας της κυβερνώσας παράταξης

- της κατάστασης του ΣΥΡΙΖΑ και της νοοτροπίας πολλών στελεχών με ιδεοληπτικές και άλλες εμμονές και κυρίως

- του, σε βάρους του, πολέμου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αυτοαποκαλούνται προοδευτικά και δεν συναίνεσαν στην… χείρα φιλίας που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έτεινε προς αυτά.

Ήδη στο διαδίκτυο στήνεται το ανάλογο σκηνικό που συνδέεται με αυτό μιας ηρωοποίησης ότι δήθεν παραμένει μέσα από πιέσεις για να δώσει τη μάχη στις δεύτερες κάλπες παρότι γνωρίζει πως είναι χαμένη.

Η πανωλεθρία που υπέστη ήταν σύμφωνα με το αφήγημα αυτό αποτέλεσμα του πολέμου που δέχθηκε και ίσως γι αυτό ο ίδιος να τα βάζει με τους πολίτες που σύμφωνα με την Πόπη Τσαπανίδου είναι παραπλανημένοι από την κυβερνητική προπαγάνδα (είχε δηλώσει προεκλογικά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής τότε οι πολίτες θα έχουν παραπλανηθεί από την προπαγάνδα).

Άλλωστε η θυματοποίηση ταιριάζει και με την εικόνα του… παιδιού του λαού που επιχείρησε να χτίσει προεκλογικά. Με τη διαφορά ότι ο λαός (και οι περιοχές που παλαιότερα κυριαρχούσε) του γύρισε την πλάτη…