Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να ζητά από τους πολίτες (την ψήφο των οποίων χαρακτηρίζει και απειλή για τη Δημοκρατία) να ψηφίσουν στις δεύτερες κάλπες τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρχει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Το ερώτημα είναι γιατί οι πολίτες να επιλέξουν μια κακή και ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση;

Τον Ιούλιο του 2019 οι πολίτες επέλεξαν να δώσουν ισχυρή πλειοψηφία και αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα που θα οδηγούσε τη χώρα μπροστά. Εν μέσω κρίσεων διεθνών μάλιστα, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και οι πολίτες επιβράβευσαν την κυβερνώσα παράταξη.

Στις ίδιες εκλογές επέλεξαν να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα μια ακόμη ευκαιρία από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ένα ισχυρό ποσοστό που ξεπερνούσε το 31%. Ανέθεσαν δηλαδή στον επικεφαλής της Κουμουνδούρου και τα στελέχη του κόμματός του τον δεύτερο βασικό ρόλο σε μια Δημοκρατία. Αυτόν του ελέγχου και της πίεσης προς μια κυβέρνηση ώστε αυτή να υλοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται το έργο που ανέλαβε.

Τι έκανε όμως επί τέσσερα σχεδόν χρόνια αυτό το κόμμα; Η απάντηση είναι σχεδόν μηδενιστική. Τίποτα διότι:

  • Καταψήφισε κάθε νομοσχέδιο και κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
  • Αρνήθηκε να συνεργαστεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας.
  • Λειτούργησε ως κόμμα διαμαρτυρίας μετέχοντας ακόμη και σε πορείες που αφορούσαν τις απαιτήσεις πχ του Δημήτρη Κουφοντίνα να επιλέξει σε ποια φυλακή θα βρίσκεται.
  • Καταψήφισε διεθνείς συμβάσεις και αμυντικές συμφωνίες.
  • Διέσυρε τη χώρα διεθνώς φτάνοντας στο σημείο να επιχειρήσει ακόμη και το μπλοκάρισμα
  • Δημιούργησε ένα ακραία διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα μέσα από τη δραστηριοποίηση του κομματικού στρατού.
  • Στοχοποίησε ακόμη και ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς
  • Επεδίωξε να επαναφέρει στο προσκήνιο έναν «μπαμπούλα» της Δεξιάς που βρίσκεται μόνο στα σκονισμένα μυαλά συντρόφων που ζούν σε προηγούμενες δεκαετίες ακόμη και αιώνες
  • Επέλεξε τις ύβρεις αντί για τις προτάσεις και τον έλεγχο της κυβέρνησης.
  • Έστησε δήθεν μάχες και κήρυξε δήθεν ανένδοτους για κάθε μεταρρυθμιστική παρέμβαση που επιχειρήθηκε.

Το μήνυμα που δεν πήρε

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν πήρε καν το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες με την ψήφος του την προηγούμενη Κυριακή. Και φάνηκε από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Τόσο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών όσο και μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.