Τα κόμματα της ακροδεξιάς αλλά και αυτά που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά όπως, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την εξέλιξη με τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά και την επίθεση κατά της κυβέρνησης αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και τη στάση της.

Μόνο που υπάρχουν ορισμένα δεδομένα, τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δημιούργησαν μέσα από διεθνείς συνθήκες και εξοπλιστικά προγράμματα που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή ότι η Ελλάδα θωρακίζεται και χρησιμοποιεί το αναβαθμισμένο –πλέον– διεθνές κύρος της στο πλαίσιο της μετατροπής της σε κεντρικό παίκτη στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.

Με τις «κόκκινες γραμμές» να είναι χαραγμένες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του. Η στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση έναντι της υβριδικής απειλής που προέκυψε στον Εβρο είναι χαρακτηριστική. Λειτούργησε αποτρεπτικά στέλνοντας από την πρώτη στιγμή μήνυμα στην απέναντι πλευρά. Οπως και έναντι όλων όσοι θεωρούσαν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι.

Ομως αυτό ήταν το μήνυμα. Διότι την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός έχει χαράξει τον οδικό χάρτη για την αποτρεπτική ισχύ της χώρας και τον ακολουθεί χωρίς παρεκκλίσεις. Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαρκής και έρχεται να συνδεθεί με το νέο σχέδιο που πρόσφατα παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφορικά με τις αλλαγές στη δομή τους.

Η προμήθεια των 18+6 Rafale και η συμφωνία για την προμήθεια των αμερικανικών F-35 μετατρέπουν την Πολεμική Αεροπορία σε μια ισχυρή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ οι τρεις Belharra, οι πλέον σύγχρονες γαλλικές φρεγάτες –στις οποίες αναμένεται να προστεθεί ακόμη μια– έρχονται να ενισχύσουν τον ελληνικό στόλο που δεσπόζει στο Αιγαίο.

Η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία το 2020 και η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ που αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή υπογράφηκαν από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την ώρα που κάποιοι πετούσαν… χαρταετό στην αντιπολίτευση, ενώ κάποιοι άλλοι τάσσονται κατά με τον φόβο μιας ρωσικής… αντίδρασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στη δημιουργία χαρτοφυλακίου Αμυνας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εχει θέσει το θέμα της δημιουργίας του ευρωπαϊκού αντιαεροπορικού θόλου, κάτι που φέρεται να επανέλαβε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στη Βουδαπέστη.

Αυτά και πολλά άλλα. Πολλά. Οπως, για παράδειγμα, οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για χάραξη ΑΟΖ. Και όλα παράλληλα με την ανάταξη της οικονομίας που αναγνωρίζεται διεθνώς και επιβραβεύεται. Και που συνδυαστικά λειτουργούν στη δημιουργία συνθηκών και ασφάλειας.

Ολα τα υπόλοιπα έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την άγρα ψήφων μέσα από fake news και παραποίηση της πραγματικότητας.