Ο Στέφανος Κασσελάκης διέγραψε την Αθηνά Λινού, ζητώντας παράλληλα δημόσια να παραδώσει την έδρα της στο κόμμα και όλα αυτά για τα μάτια του Παύλου Πολάκη, με την ελπίδα ότι ο αψύς Κρητικός δεν θα αμφισβητήσει την ηγεσία του στον ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν του ότι ο βουλευτής από την Κρήτη δεν φαίνεται να συγκινείται από τις υποχωρήσεις Κασσελάκη και είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση μομφής, εγείρεται ακόμη ένα ζήτημα, αυτό της υποκρισίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης έπαιρνε στο τηλέφωνο την Αθηνά Λινού προκειμένου να της ζητήσει και προσωπικά να παραδώσει τη βουλευτική της έδρα στο κόμμα. Ωστόσο, η γνωστή καθηγήτρια όχι μόνο δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, αλλά δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει την έδρα και επιτέθηκε ανοιχτά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Παύλο Πολάκη. Αν όμως ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι αυτό που σήμερα ζητεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την Αθηνά Λινού, δεν το έκαναν ένα σωρό εν ενεργεία βουλευτές που άλλαξαν κόμμα και εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η ιστορική αναδρομή

Οι πρώτοι που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής και Σοφία Σακοράφα το 2012, οι οποίοι πριν λίγους μήνες είχαν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Τότε όχι μόνο κράτησαν την έδρα στην αποχώρηση τους από το ΠΑΣΟΚ αλλά εντάχθηκαν κανονικά ως βουλευτές στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενδυναμώνοντας την με δύο έδρες. Το 2014 συνέβη ακριβώς το ίδιο και με την φανατική φίλη του Στέφανου Κασσελάκη πλέον, Θεοδώρα Τζάκρη. Η τελευταία αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ αλλά κράτησε κανονικά την έδρα της και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε στην Κουμουνδούρου δεν φαίνεται να είχαν κανένα πρόβλημα να κρατήσουν την έδρα τους βουλευτές που αποχώρησαν από άλλα κόμματα για να ενταχθούν στο δικό τους.

Το 2018 το ίδιο ακριβώς συνέβη με την βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και λίγο μετά προσχώρησε κανονικά στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να παραδώσει την έδρα της. Και λίγους μήνες μετά, προ εκλογών του 2019, μια σειρά από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜ.ΑΡ. προσχώρησαν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας την έδρα τους: Βασίλης Κόκκαλης, Έλενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Ζουράρις, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Τότε αυτή η μαζική προσχώρηση βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ψήφισαν θετικά στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν φαίνεται να ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τους ζήτησαν να παραδώσουν πρώτα τις έδρες τους στα κόμματα με τα οποία είχαν εκλεγεί. Όπως δηλαδή κάνουν τώρα υποκριτικά με την Αθηνά Λινού ελέω Πολάκη.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι πρόσφατα, το 2023, η Αγγελική Αδαμοπούλου αποχώρησε από το ΜέΡΑ 25 και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κανένας από την Κουμουνδούρου δεν έθεσε θέμα αρχών, ζητώντας της πρώτα να παραδώσει την έδρα της. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την βουλευτή Φωτεινή Μπακαδήμα επίσης από το Μέρα25. Οπότε τώρα πως ακριβώς θέτουν ζήτημα στην Αθηνά Λινού, ζητώντας να παραδώσει την έδρα της; Όταν μάλιστα οι ίδιοι την διέγραψαν από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν τα τερτίπια ενός τραμπούκου; Δάσκαλε, που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…