Η επιστολή διαγραφής της βουλευτή Αθηνάς Λινού, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε και τυπικά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο προεδρεύων Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ανέγνωσε στο Σώμα την επιστολή του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, που απέστειλε την Τετάρτη στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ,Κωνσταντίνο Τασούλα και η οποία αναφέρει πως «μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Βουλευτής Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού».

Η Αθηνά Λινού, είναι 14η ανεξάρτητη βουλευτής του Κοινοβουλίου κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Μετά την διαγραφή της κυρίας Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αριθμεί 34 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι της διαγραφής είχαν προηγηθεί καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για αδιαφανείς διαδικασίες στη χρηματοδότηση του ινστιτούτου Prolepsis που διατηρεί η Αθηνά Λινού, με την Κουμουνδρούρου να μην κρίνει επαρκή τα στοιχεία που η βουλευτής παρέδωσε. Ο Παύλος Πολάκης είχε χρεώσει στην Αθηνά Λινού τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δάκρυσε κατά την αήθη, φραστική, επίθεση που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας. Ακολούθησε εξώδικο της Αθηνάς Λινού στον Παύλο Πολάκη ζητώντας να «ανακαλέσει και να απαλείψει από το διαδίκτυο όλες τις ψευδείς, συκοφαντικές και ιδιοτελείς αναφορές του προς το άτομό της και την Prolepsis», με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντάει ότι δεν κάνει βήμα πίσω.

Πάντως, η Αθηνά Λινού μετά τη διαγραφή της, στράφηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως δεν παραιτείται και πως ο ίδιος συμμετέχει στις συκοφαντίες του Παύλου Πολάκη.