Για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατηγορείται γνωστός ποινικολόγος της Αθήνας. Φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, επίσης γνωστή δικηγόρο της πρωτεύουσας. Έχει παραπεμφθεί να απολογηθεί αύριο σε ανακριτή, ενώ έως την απολογία του κρατείται στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος άνδρας φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του χθές το βράδυ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί συνοδεία του συζύγου της σε γνωστή ιδιωτική κλινική των Αθηνών, όπου εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι επέμεινε ότι η γυναίκα είχε ένα ατύχημα, ότι δηλαδή έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού, γι αυτό και προκλήθηκαν τα βαριά τραύματα της. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα δεν δέχθηκε την εκδοχή του ζευγαριού. Επέμεινε ότι η γυναίκα έχει τραυματιστεί από ανθρώπινο χέρι. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, το τμήμα της ενδοοικογενειακής βίας και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε η ποινική δίωξη. Η γυναίκα όπως πληροφορούμαστε, η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου και επίσης γνωστή ποινικολόγος και η ίδια, δεν έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του συζύγου της μέχρι αυτή την ώρα.

Ξυλοκοπούσε  και την πρωτη του γυναίκα- Του είχε κάνει μήνυση το 2017 

Ραγδαίες εξελίξεις έχει η υπόθεση του «γνωστού δικηγόρου»  που κατηγορείται για τον βίαιο ξυλοδαρμό της νύν συζύγου του. Στις 16 Οκτωβρίου του 2017, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου είχε υποβάλει σε βάρος του μήνυμα για ενδοοικογενειακή βία στο Αστυνομικό Τμήμα των Βριλησσίων. Η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι είχε υποστεί βία από τον δικηγόρο και πρώην σύζυγό της το μεσημέρι της 14ης Οκτωβρίου του 2017, στα Βριλήσσια. Η μήνυση είχε υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και είναι άγνωστο έως αυτή τη στιγμή πώς εξελίχθηκε η υπόθεση.

Με τη διάταξη Φλωρίδη, η άμεση σύλληψη του ποινικολόγου

Με την εφαρμογή ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βουλή, μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία ο γνωστός δικηγόρος.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

Πειθαρχική διερεύνηση ζητά ο ΔΣΑ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία» σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο Ζήσης Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.