Η μεγάλη αναταραχή που υφίσταται εντός του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνεται και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου δεν έλειψαν τα θερμά επεισόδια, τα αλληλοκαρφώματα, οι γκρίνιες και οι καταγγελίες. Μάλιστα ξεχώρισε ένα επεισόδιο με την Κατερίνα Μπατζελή, η οποία διαμαρτυρήθηκε εντόνως για το γεγονός ότι πολλοί αμφισβητίες του προέδρου δεν έχουν πάρει ακόμη το λόγο, κάνοντας υπαινιγμούς για μεθοδεύσεις Ανδρουλάκη στα όργανα. 

Συγκεκριμένα είχαν ανέβει μέχρι εκείνη τη στιγμή στο βήμα 25 από τους 90 εγγεγραμμένους στον κατάλογο των ομιλητών- όταν μέλος του προεδρείου διάβασε τα ονόματα των 15 επόμενων ομιλητών.  Τότε στελέχη, κυρίως της πλευράς του Χάρη Δούκα, μεταξύ των οποίων και η Κατερίνα Μπατζελή (το όνομα της οποίας «ακούστηκε» τις τελευταίες ημέρες για την απευθείας ανάθεση στο Δήμο Αθηναίων), ζήτησαν να τηρούν οι ομιλητές το χρόνο ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, ενώ σημείωσαν εμμέσως πλην σαφώς ότι προηγούνται στο βήμα οι «προεδρικοί». Αυτές οι καταγγελίες μόνο τυχαίες δεν είναι, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να ελέγξει τα όργανα με στελέχη της επιρροής του, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μετριάσει τις αντιδράσεις εναντίον του. 

Η έκρηξη της Κατερίνας Μπατζελή 


Κάπως έτσι η Κατερίνα Μπατζελή εξέφρασε το θυμό της, μιλώντας για φίμωση στελέχη και δη των γυναικών. «Στην πιο κρίσιμη στιγμή έγινε μια ιεράρχηση των ομιλητών που δεν εκφράζει όλες τις φωνές. Έχω ζητήσει και επί του προσωπικού το λόγο. Κι αν ακούσατε εσείς γυναίκα στους τελευταίους 20 ομιλητές να μου το πείτε», υποστήριξε η κυρία Μπατζελή. Ακολούθησαν λεκτικές αψιμαχίες εντός της αιθούσης, όπου όμως άρχισε να μειώνεται ο αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Είχαν άλλωστε αποχωρήσει πολύ νωρίτερα και τα μέλη - χειροκροτητές (όχι της Κεντρικής Επιτροπής), που είχαν προσέλθει για την ομιλία του αρχηγού του κόμματος. Μια όμορφη ατμόσφαιρα εκεί στο ΠΑΣΟΚ και ακόμη δεν έχουν εκφραστεί όλοι οι διεκδικητές της ηγεσίας, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται και νέες υποψηφιότητες.