Από το βήμα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Χάρης Δούκας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος. «Θα είμαι παρών και σε αυτήν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας με έμφαση την αναγκαιότητα οι εκλογές να γίνουν σε κλίμα ενότητας.

Καταθέτοντας την υποψηφιότητα του ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε : «Θα είμαι παρών σε αυτή την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήμουν σε όλη τη δημόσια πορεία μου. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε τώρα. Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελακη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το «μαζί». Οι αντίπαλοι μας δεν είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα, είναι έξω. Σε κλίμα ενότητας, συμφωνώ με τον οδικό χάρτη του Νίκου Ανδρουλάκη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προς τα μέλη τς ΚΕ ο Χάρης Δούκας είπε ό,τι δέχεται ποικιλόμορφες επιθέσεις: «Δέχομαι ακραίες επιθέσεις από δεξιά και τα συστήματά της, αλλά και την ακροδεξιά. Με εντολή Μητσοτάκη η εμπλοκή στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να σιωπά η Δημοκρατική Παράταξη όταν ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να παρέμβει στην εκλογή του προέδρου».