Φαίνεται πως όλη η παλιά φουρνιά του ΠΑΣΟΚ συντάσσεται επίσης κατά του Νίκου Ανδρουλάκη στο δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες του Οκτωβρίου. Αυτήν τη φορά ο Δημήτρης Ρέππας από τον ΣΚΑΙ ανέφερε γεμάτο νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πολλά ικανά στελέχη να ηγηθούν και επιτέλους να κερδίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας το δρόμο της εξόδου στον Νίκο Ανδρουλάκη: «το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πλούσιο κοίτασμα,  με μία πλειάδα στελεχών. Τα σημερινά άτομα που μπορούν να διαδεχθούν οποιονδήποτε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να τα επιλέξουμε ανάμεσα σε 15,20,30 στελέχη. Και το ΠΑΣΟΚ έχει αυτό τον ικανό αριθμό στελεχών για να ηγηθούν στο κόμμα».  Μάλιστα πρόσθεσε ότι η νέα ηγεσία θα πρέπει επιτέλους να μπορεί να κερδίσει την Νέα Δημοκρατία, ρίχνοντας ουσιαστικά καρφιά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος κρατάει το κόμμα σε χαμηλές πτήσεις: «δεν μιλάμε για μεταβατικές αλλά για οριστικές λύσεις, καθώς πρέπει να επιλέξουμε πρόσωπο και μία ηγετική ομάδα για να έχουμε τη νικηφόρα αντιπαράθεση με τη ΝΔ». 

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής της εσωκομματικής αναμέτρησης, αφού ο ίδιος τόνισε ότι ήταν απαραίτητες οι νέες κάλπες στο ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ότι ο Οκτώβριος είναι ένας καλός μήνας για να προχωρήσει το κόμμα σε μια αλλαγή με σύμφωνη γνώμη των μελών του: «Θα έχουμε ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν το πρόγραμμά τους. Θα πρέπει να είμαστε συμβατοί με αυτό που αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι είμαστε σε περίοδο χαλάρωσης. Από τον Σεπτέμβριο -ο Οκτώβριος είναι μία καλή πολιτικά στιγμή - μπορούμε να πάμε σε μία εσωκομματική διαδικασία». Επιπλέον το μέλος της Κ.Ε. και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έριξε τα βέλη του στα στελέχη του κόμματος, τα οποία δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα με τις δηλώσεις τους και ναρκοθετούν την ενότητα του κινήματος: «θα είμαστε όλοι μαζί.  Δεν με ενοχλεί το περίσσευμα διαφωνίας, με ενοχλεί το έλλειμμα πίστης. Επειδή όλοι - παρά τις διαφωνίες μας- μπορούμε να συνυπάρχουμε με έναν κοινό κώδικα συνεργασίας. Πιστεύω ότι θα έχουμε αίσια συνέχεια».

Έπρεπε να είχαμε συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2013


Αναφερόμενος στις διεργασίες για τη κεντροαριστερά, ο Δημήτρης Ρέππας επανέλαβε ότι «από το 2013 έχω προτείνει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Αν είχε γίνει αυτό τότε, θα ήταν άλλες οι εξελίξεις. Ούτε ο Τσίπρας με τον κ.Καραμανλή θα είχαν τις υπόγειες συνεννοήσεις για να ενοχοποιήσουν και οι δύο το ΠΑΣΟΚ, ώστε να λεηλατήσει τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας.»,πρόσθεσε. Παράλληλα εμφανίστηκε επιφυλακτικός για μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, ωστόσο δήλωσε ότι η νέα ηγεσία που θα προκύψει στο κόμμα θα πρέπει να εξετάσει τη δυνατότητα ευρύτερων συνεννοήσεων και συνεργασιών στην κεντροαριστερά. Κοινώς παλιά και νέα φρουρά δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα παλέψει σκληρά για να ανατρέψει τα προγνωστικά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο σε αυτό που ονειρεύονται πολλοί στην αριστερά, δηλαδή στη δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού πόλου.