Εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου και στις 13 Οκτωβρίου επαναληπτικές εκλογές αν χρειαστεί, εισηγήθηκε ο Νικος Ανδρουλάκης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Πρότεινε, επίσης, τη διεξαγωγή ντιμπέιτ των υποψηφίων, παραδέχτκε λάθη στην πολιτική του τακτική, αλλά απέδωσε το αποτέλασμα των ευρωεκλογών και στην πολυγλωσσσία των στελεχών, ενώ μίλησε για πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου της παράταξης και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε την ανοδική πορεία με ήθος και εντιμότητα».

Επιπλέον ανέφερε ότι έκανε λάθη κι έχει χρέος να αναλάβει την ευθύνη ενώ σε κάποια ζητήματα σημείωσε ότι «το κόμμα έστειλε θολό πολιτικό μήνυμα» κι ότι αυτό θα πρέπει να διορθωθεί.

«Αν κάτι με στενοχωρεί είναι μία εμμονή αυτές τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν να θέλουν κάποιοι να τος κάνουν πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών, «φύγε εσύ, έλα εσύ»» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν μπορεί να σύρεται σε διαλυτικό διχασμό το ΠΑΣΟΚ, έχω ευθύνη να κλείσω αυτή τη συζήτηση, την οποία δεν άνοιξα εγώ, το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε.

«Οι αντίπαλοί μας δεν υπάρχουν σε αυτή την αίθουσα», είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε τη σημασία της ενότητας παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις. «Μάθαμε μέσα από τα δύσκολα να βγαίνουμε πιο δυνατοί» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, ταυτόχρονα, ότι αυξήθηκε η επιρροή του ΠΑΣΟΚ και το υποτιμητικό δίλημμα «με ποιον θα πάτε;» αντικαθίσταται πλέο από το ερώτημα «πότε και πώς θα κυβερνήσετε;».