«Πόλεμο καταστροφής» του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, του Πάνου Σκουρλέτη και άλλων ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, τονίζοντας ότι «είναι προφανές ότι πάνε για άλλο κόμμα».

«Το λένε καθαρά ότι πάμε για διάλυση. Δεν είναι θέμα διαφωνίας ή αντιπολίτευσης, υπάρχει μια μη αποδοχή της εκλογής Κασσελάκη από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσίπρας. «Ακόμα και αν ήθελε ο Κασσελάκης να μεταλλάξουμε το κόμμα δεν έχουμε προλάβει να το κάνουμε σε έναν μήνα. Περίμεναν τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδοικητικών εκλογών για να ξεκινήσει ένας πόλεμος καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι προφανές» συνέχισε ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι η κριτική είναι ευπρόσδεκτη όταν γίνεται ιδιωτικά και ότι οι καθημερινές δηλώσεις είναι πόλεμος στο κόμμα. «Οι ίδιοι θέλουν να φύγουν. Υπάρχει ένα αίσθημα ιδιοκτησίας του κόμματος και πλέον δεν αφήνουν πολλά περιθώρια συντροφικής συζήτησης» είπε για τους Νίκος Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και λοιπούς. 

Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση πολέμου καθώς θέλουν να φτιάξουν νέο κόμμα και γι' αυτό θέλουν τη μεγαλύτερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Κασσελάκη. Είναι καταθλιπτική κατάσταση που πρέπει να την ξεπεράσουμε. Υπήρχε όλος ο δημοκρατικός χώρος να μπουν οι διαφορετικές απόψεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ειλημμένη απόφαση να γίνεται ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γιώργος Τσίπρας και πρόσθεσε: «εάν υπάρχει τετραψήφιος αριθμός συντρόφων που θέλουν να αποχωρήσουν η διαγραφή δεν είναι λύση, να φύγουν. Όποιος θέλει να φτιάξει κόμμμα να φύγει τώρα, τι να έρθει στο συνέδριο και να μας ανακοινώσει το όνομα; Σεβαστό το να θες ένα νέο κόμμα, είναι, όμως, απαράδεκτο να θέλεις να καταστρέψεις το κόμμα που είσαι».