Ο «δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος» είναι αγχωμένος. Αυτό μάθαμε από τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Alpha, όπως και το ότι είναι προσηλωμένος να ενώσει τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε βέβαιος για τη νίκη του στις ευρωεκλογές και ως κληρονόμος του Αλέξη Τσίπρα αναλαμβάνει και το βάρος να ενώσει «τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο» αφού πριν οδήγησε –μαζί με τους συντρόφους του– το κόμμα στο οποίο εξελέγη πρόεδρος, στη διάσπαση.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μιλούσε για προσήλωση στην ένωση του κόσμου –που στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στο ΠΑΣΟΚ, προσδιορίζουν ως προοδευτικό και δημοκρατικό κατά βούληση– την ώρα που οι… σύντροφοί του, αυτοί που έφυγαν από την Κουμουνδούρου, ανακοίνωναν το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συστήνουν και η οποία ετοιμάζεται να αναλάβει ρόλο στη Βουλή.

Πόσο πειστικό, αλήθεια, είναι κάτι τέτοιο; Πώς μπορεί ένα άνθρωπος να δηλώνει, όπως έκανε προεκλογικά διαρκώς και ο Αλέξης Τσίπρας, ότι θα ενώσει; Και ποιους θα ενώσει τελικά; Οι ψηφοφόροι του φεύγουν και προς τ’ αριστερά του και προς το ΠΑΣΟΚ.

Εντάξει, είναι δεδομένο ότι εν όψει εκλογών τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα επαναστατικής… γυμναστικής. Ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ όπου το ηθικό βρίσκεται στα τάρταρα είναι σχεδόν επιβεβλημένο. Μόνο που να μιλά κάποιος για νίκη και να κάνει ενωτικά διαγγέλματα την ώρα που πασχίζει, δημοσκοπικά έστω, να μη χάσει την τρίτη θέση προκαλεί ερωτήματα, πέραν των υπολοίπων συναισθημάτων…