Διστακτικότητα ως προς την κατάθεση υποψηφιοτήτων παρατηρείται, λένε οι πληροφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ, με βασικότερη αιτία το γεγονός πως η ήττα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές –περιφερειακές και δημοτικές- αναμένεται να είναι μεγάλη. Στο πλαίσιο αυτό μάλλον αναζητείται ένας… αυτοφωράκιας για να αναλάβει να «χρεωθεί» την επόμενη αποτυχία.

Η… διαδοχολογία στον ΣΥΡΙΖΑ κόπασε το Σαββατοκύριακο μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Η απόφαση του πρώην προέδρου του κόμματος να την… κάνει στα γρήγορα και να μην περιμένει να εγγυηθεί τις εξελίξεις και τη διαδικασία σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο διάδοχός του θα ξεκινήσει την… καριέρα του με μια ήττα, έχει οδηγήσει σε μια «ανασύνταξη» δυνάμεων από τους επίδοξους αντικαταστάτες.

Στα επιτελεία των… διαδόχων επικρατούν δεύτερες σκέψεις. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε έδωσε τη δυνατότητα κάποιων ζυμώσεων, που το βράδυ της Κυριακής –μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και μεταξύ «τυρού και αχλαδιού»- ήταν αρκετές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι ο τομέας της αυτοδιοίκησης δεν είναι το φόρτε τους. Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε ποτέ να δείξει κάποια δυναμική χάνοντας και από το ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2019 δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μια εκ των 13 περιφερειών της χώρας, ενώ και στους δήμους η κατάσταση ήταν απογοητευτική.

Εν τούτοις το να ξεκινήσει με μια ήττα ο νέος αρχηγός προκαλεί κακές εντυπώσεις και σίγουρα δεν δημιουργεί συνθήκες διαμόρφωσης κάποιας δυναμικής για την ανάταξη του κόμματος, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ… καραδοκεί, έχοντας άλλες προσβάσεις, πιο ισχυρές, στην αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό έχει πέσει στο τραπέζι η λύση του… αυτοφωράκια. Ενός προσώπου δηλαδή που χρησιμοποιείται στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και οδηγείται στο αυτόφωρο όταν υπάρξει έλεγχος και αποδειχτεί παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας η παραβίαση ως προς την ένταση της μουσικής.