Ακριβώς οκτώ μέρες έχουν περάσει από την εκλογική συντριβή της 25ης Ιουνίου και η ορολογιακή βόμβα που μπήκε εκείνο το βράδυ στα σαθρά θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ έχει σκάσει. Πλέον, κανείς δεν κρύβεται και όλοι κατηγορούν όλους για τη μεγάλη εκλογική ήττα που έβαλε τέλος στις κυβερνητικές φιλοδοξίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον μετέτρεψε σε μεσαίο κόμμα, όπως είπε και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. 

Την πρώτη μαχαιριά έριξε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε για «σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ» που κατέστρεψαν το κόμμα. Ήταν μια ατάκα που πολύ φυσιολογικά δεν άρεσε σε κανένα στέλεχος που πήγε από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Την πρώτη απάντηση στον Δημήτρη Τζανακόπουλο έδωσε ο Λουκάς Μαργέτης, ο οποίος είναι συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ο.Μ. Σπάτων – Αρτέμιδας, μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Υγείας Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά στον Χρήστο Σπίρτζη και, φυσικά, πασοκογενής.
Σε μια εξαιρετικά σκληρή ανάρτηση του στο Facebook, ο Λουκάς Μαργέτης αποκαλεί τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτόν, «ανεπάγγελτο» και «κολλητό του προέδρου». Επισημαίνει δε ότι η εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση των στελεχών του οφείλεται σε όσους πήγαν στο κόμμα από το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά. 

«Είπα να μην γράψω τίποτα πολιτικό, αλλά όταν σε αποκαλούν “πολιτικά σκουπίδια” κάποιοι ανεπάγγελτοι που το μόνο προσόν είναι κολλητός του προέδρου καλό να λέμε κάποια πράγματα με το όνομα τους. Το ότι έγινες υπουργός, εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οφείλεις σε όλα αυτά τα “σκουπίδια” που ήρθαμε από το ΠΑΣΟΚ από το 2012 - 2019. Τόσο καιρό που είχες οφίτσια γιατί δεν έλεγες τίποτα; Στην Α’ Αθηνών που πολιτεύεσαι γιατί δεν δέχεσαι να μπει ένα τέτοιο μεγαλοστέλεχος από τους ΠΑΣΟΚους – “σκουπίδια”; Φοβάσαι μην χάσεις την έδρα; Που έχετε κάνει την εκλογή βουλευτή στην Α’ Αθηνών κλειστό κύκλωμα κάποιων τάσεων. Τα υπόλοιπα στο κόμμα… Από ένα “σκουπίδι”» γράφει ο Λουκάς Μαργέτης. 

Δείτε την ανάρτηση του: