Δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ρίχνοντας και αυτή με τη σειρά της «πόρτα» στη σχετική πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα.

Με δηλώσεις της στα Παραπολιτικά 90,1, αναφερόμενη στη σύσταση εκλογικής επιτροπής του κόμματος για την αυτοδιοίκηση, ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ θέλει να δώσει το δικό του στίγμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές». Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμούν ότι θα καταγράψουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, όπου διατηρούν αξιόλογα ερείσματα.

Αλλωστε και χθες το ΠΑΣΟΚ, δια του εκπροσώπου του, Δημήτρη Μάντζου, έβαλε «φρένο» σε ένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι αυτή η συζήτηση «δεν μπορεί να ανοίξει όποτε και όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και ως μέθοδο για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, όπως προσπάθησε να κάνει στα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τις εκλογές».

Αναφορικά με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι πρόκειται για προσωπική επιλογή και πως το ΠΑΣΟΚ δεν εμπλέκεται στα εσωκομματικά άλλων κομμάτων.

Τόνισε τέλος την επιθυμία να «ξαναγίνουμε το ΠΑΣΟΚ το οποίο ήμασταν» και εξέφραζε όλο τον προοδευτικό χώρο, να γίνει η δύναμη στη Βουλή που θα ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.