Την απόφαση να αποστείλει στη Δικαιοσύνη την κατάθεση του CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτε, προκειμένου να ελεγχθούν τα όσα είπε στα μέλη της, έλαβε ομόφωνα η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τις ευθύνες για τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

«Η ΝΔ θεωρεί ότι η κατάθεση ήταν απολύτως εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τα θύματα της τραγωδίας. Δε ζήτησε ένα συγγνώμη από τα θύματα, στα δικά τους τρένα έχασαν τη ζωή τους», είπε ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης. «Ο μάρτυρας ήρθε για να ρίξει στάχτη στα μάτια μας, απέδωσε το δυστύχημα μόνο στο σταθμάρχη, δεν αναφέρθηκε σε λάθη μηχανοδηγών και την ευθύνη συνολικά της εταιρίας. Είναι εξοργιστική η άρνηση ευθυνών της Ηellenic Train. Μας έφεραν παλιά τρένα, σαπάκια. Να πάνε στον εισαγγελέα τα πρακτικά», συμπλήρωσε.

«Ελέγχεται η κατάθεση του μάρτυρα. Να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας», είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.