Υψιλά ιστάμενοι της ΕΡΓΟΣΕ είναι αντιμέτωποι με τον νόμο, καθώς η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος 15 στελεχών του οργανισμού για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. 

Πρόκειται για διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους και μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ κατά την περίοδο από το 2016 μέχρι και τον χρόνο του δυστυχήματος, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2023.

Ποιες κατηγορίες βαραίνουν τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ 

Τα 15 στελέχη κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η άσκηση των διώξεων ήρθε κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος από τον περασμένο Μάρτιο, κ. Σωτήρη Μπακαΐμη, και αφορά τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, δηλαδή την περιβόητη σύμβαση 717, και την μη υλοποίηση της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί και η σειρά με την οποία θα κληθούν να καταθέσουν στον ανακριτή οι εμπλεκόμενοι οι οποίοι ανεβάζουν πλέον τον συνολικό αριθμό στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για το δυστύχημα, στους 30.