Μέσα στην ημέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης τόσο για τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των 57 θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και στους τραυματίες, όσο και των μεταβατικών διοικήσεων σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, με τα νέα πρόσωπα να προέρχονται, κατά πληροφορίες, από το εσωτερικό των οργανισμών, ενώ θα υπάρξει και διεθνής διαγωνισμός για την κάλυψη κάποιων θέσεων.

Η γνωστοποίηση για το πλαίσιο των αποζημιώσεων θα γίνει πιθανότατα με μια γραπτή ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη έκανε σαφές ότι αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη των συγγενών των θυμάτων, “η οικονομική στήριξη αλλά και η ηθική και ψυχολογική στήριξη”. Τόνισε δε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα και με την διακριτικότητα που αυτό απαιτεί.

Παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναμένεται, επίσης σήμερα, να στείλει επιστολή στους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για συνάντηση. Ενώ θα στείλει και επιστολή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής δηλώνοντας τη διάθεσή του για την ενημέρωση των μελών της.

“Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να ενημερώσει τις ηγεσίες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Και είμαστε πάντα έτοιμοι σε αυτό το σχέδιο το οποίο καταθέτουμε να ενσωματώσουμε οποιαδήποτε δημιουργική πρόταση μας κατατεθεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός σοτ υπουργικό συμβούλιο.