Τα μικροπολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων για την εθνική τραγωδία των Τεμπών αναδεικνύουν οι καθημερινοί καυγάδες για τη λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. 

«Ας αποφασίσουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ποιους μάρτυρες θέλουν τελικά και ποιους όχι στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη» αναφέρουν κύκλοι της πλειοψηφίας στην επιτροπή και εξηγούν ότι «συνεπικουρούμενοι και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσαν να κληθεί ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι αρνείται σκοπίμως να τον φέρει προς εξέταση. Τελικώς ο κ. Τερεζάκης κατέθεσε αλλά κατηγορήθηκε από τον κ. Κόκκαλη του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη μαρτυρία του …συγκαλύπτει την κυβέρνηση. Όταν δηλαδή η κατάθεση κάποιου μάρτυρα δεν ταιριάζει στο δικό τους αφήγημα, αυτομάτως μετατρέπεται σε "βαλτό" από την κυβέρνηση. Μικρή και αμελητέα λεπτομέρεια το γεγονός ότι οι ίδιοι επέμεναν να κληθεί και η πλειοψηφία ήταν επιφυλακτική».

Οι ίδιοι κύκλοι μιλούν για τους καθιερωμένους καυγάδες σχετικά με τη λίστα μαρτύρων και ρωτούν: «Μήπως κάποιο άλλοι έχουν σκοπιμότητες και όχι η πλειοψηφία στη Βουλή;»