Δεν είναι μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης που δηλώνει έτοιμος να αναλάβει πρωθυπουργός (κάτι που θεωρούν βέβαιο ο Τάιλερ Μακμπέθ και η μητέρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ). Είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης που είδε να περνά στη δημοσκόπηση της Opinion Poll στη δεύτερη θέση και δηλώνει έτοιμος να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Οι δημοσκοπήσεις μας χαροποιούν, αλλά έχουμε δουλειά μπροστά μας και απαιτείται ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών» είπε στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας πως «χρειάζεται πολύς αγώνας. Δεν πανηγυρίζω, αλλά χαίρομαι γιατί ξέρω ότι ο μεγάλος στόχος είναι η ΝΔ να έχει αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα που μπορεί να την νικήσει, ένα κόμμα σύγχρονο, με ανανέωση και νέα πρόσωπα και με επιτυχημένο λόγο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΑΝΤ1.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν θέλω πανηγυρισμούς από κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος μας δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. αλλά να φθάσουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, να κερδίσουμε τις εκλογές».

Με απλά λόγια ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέποντας το ΠΑΣΟΚ να πιάνει ένα 16% εξ αιτίας της καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κερδίσει τις εκλογές όταν αυτές γίνουν –πιθανότατα στο τέλος της τετρατίας- διότι όπως λέει έχει ανέβει το κόμμα του 4,5 μονάδες περίπου. Το γεγονός πως… τσιμπάει δυσανάλογα της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να τον ενοχλεί. Και ενώ ζητά να μην πανηγυρίζουν τα στελέχη ο ίδιος… θριαμβολογεί.

Το ζήτημα είναι πως το ΠΑΣΟΚ παίρνει από εκει που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο κέντρο παραμένει κυρίαρχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό δύσκολα αλλάζει με την πολιτική γραμμή που έχει χαράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης και η οποία ουσιαστικά αποτελεί αντίγραφο αυτής του Αλέξη Τσίπρα ως προς τις επιθέσεις σε βάρος της κυβέρνησης.

Επίσης στην ίδια δημοσκόπηση ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρατήρησε, πέραν της διαφοράς των 22 ποσοστιαίων μονάδων με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη μια ακόμη παράμετρο. Ότι στο ερώτημα περί καταλληλότητας για πρωθυπουργός το ποσοστό του είναι της τάξεως του 4,6%. Και δεν είναι μόνο ότι είναι χαμηλότερο από΄του Στέφανου Κασσελάκη είναι και η διαφορά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που παίρνει ποσοστό της τάξεως του 38,9%.

Α, και κάτι ακόμη. Στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε ερώτηση αναφορικά με το πως βλέπουν και αν είναι ικανοποιημένη από την αντιπολιτευτική τακτική του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλαδή. Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να «κουμπώσει» ΤΗ δεύτερη θέση το ερώτημα θα αφορά την Χαριλάου Τρικούπη. Οι απαντήσεις θα έχουν ενδιαφέρον…