Αφού προειδοποίησε, με ανάρτησή του, ότι «ήρθα για να μείνω», ο Στέφανος Κασσελάκης σε διάστημα περίπου μιας ώρας, με έτερη ανάρτηση, στρέφει τα βέλη του στη Νέα Αριστερά, την οποία αποκαλεί «απονομιμοποιημένο μόρφωμα».

Αφορμή υπήρξε ο «διάλογος», μέσω ανακοινώσεων, που εκτυλίσσεται από το πρωί ανάμεσα στη Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δημοσίευμα της «Απογευματινής» με τίτλο «Κόλπο grosso από τον Νίκο Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά! H πρόταση που θα ταράξει τα νερά». Είχαν προηγηθεί οι διαψεύσεις από το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς, το οποίο έκανε λόγο για τακτικισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με τους στόχους του κόμματος, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ το οποίο σημείωσε ότι πρόκειται για «ανεδαφικά σενάρια» και πως «η συζήτηση για την κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί».

Στον «διάλογο» αυτό που έρχεται να προϊδεάσει για εξελίξεις στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, καθώς οι διεκδικητές των πρωτοβουλιών ανασυγκρότησης «βλέπουν» σε αυτές την πολιτική τους επιβίωση, προστέθηκε πριν από λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος με ανάρτησή του, σημειώνει ότι δεν θα γίνει σύμπραξη με τη Νέα Αριστερά, στην οποία επιτίθεται ευθέως.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Κατανοώ το μίσος προς το πρόσωπό μου από τη στιγμή που τους «πήρα το μαγαζί», όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα Ιουλιανά και η αποστασία δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο δημοκρατικός λαός τούς έδειξε τον δρόμο την Κυριακή.

Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν. Και μέσα από το καταστατικό μας συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο θα ανοίξουν για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, δίχως πιστοποιητικά κομματικής επετηρίδας. Θα πάμε μπροστά για το καλό της κοινωνίας.

Αλλά όσο είμαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει.