Η πληροφορία ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φτιάχνει ίδρυμα για να σώσει την Ευρώπη από την ακροδεξιά έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι το μεγαλείο του ανδρός δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στη διάσωση της Ελλάδας από την κακιά… δεξιά. Τα περί ρελάνς στο ίδρυμα Τσίπρα μόνο ως κακεντρέχειες μπορούν να εκληφθούν… 

Η πληροφορία μεταδόθηκε από το Parapolitika.gr και αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φτιάχνει ίδρυμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελένης Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει ίδρυμα με την ονομασία Center for European Progress το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την «ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων κατά της ακροδεξιάς». 

«Το Center for European Progress θα έχει γραφεία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη προκειμένου να κινητοποιηθούν και οι Έλληνες απόδημοι που ζουν και εργάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού» αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες «στο όλο εγχείρημα θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων απ' όλη την Ευρώπη και απ' όλους τους πολιτικούς χώρους που βρίσκονται απέναντι από την ακροδεξιά». 

Επικαλούμενη έγκυρες πηγές επισημαίνει ότι «το όλο εγχείρημα δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». 

Φαίνεται πάντως πως ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στις ευρωεκλογές και το απίστευτο ποσοστό του 14,9% –που σύμφωνα με τον ίδιο τον καθιστά κυρίαρχο στην κεντροαριστερά– ετοιμάζεται και για νέες επιτυχίες στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της… ακροδεξιάς και στη διάσωση της Ευρώπης. 

Βέβαια δεν έλειψαν και οι κακεντρεχείς της… Αριστεράς που άρχισαν να λένε ότι θέλει να κάνει ρελάνς στο ίδρυμα του Αλέξη Τσίπρα. Σίγουρα αυτό δεν ισχύει αφού ο Στέφανος Κασσελάκης είναι διεθνής… παίκτης. Άσε που μπορεί να αλλάξει και το Στέφανος της Ελλάδας και να το κάνει Στέφανος της… Ευρώπης. 

Όλα δείχνουν πάντως ότι δεν πρέπει να ανησυχούν όσοι θεωρούσαν πως μετά την ήττα στις ευρωεκλογές και την αδιαφορία των πολιτών για την περίπτωση Κασσελάκη θα… πλήξουμε. Να είναι καλά ο άνθρωπος...