Μετά από 40 ώρες σιωπής ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε σημάδια ζωής -μέσω σόσιαλ μίντια φυσικά- και με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις από τα γαλανά νερά των Σπετσών εμφανίσθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ως ο… νικητής των ευρωεκλογών.

Όπως δείχνουν και οι αναρτήσεις του αλλά και τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, τη Δεύτερα στο Mega, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το 14,9% -ούτε καν 15%- είναι μεγαλύτερο από το 28,3% και ως εκ τούτου είναι οι νικητές της εκλογικής βραδιάς. Άλλωστε το είχε πει και ο Στέφανος Κασσελάκης ότι 10 μονάδες πάνω 10 μονάδες κάτω δεν αλλάζει τίποτα…

Δεν εξηγείται διαφορετικά η ανάρτησή του στην οποία σημειώνει:

«Έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα που λένε, "Μην τα παρατήσεις", "Μη μας προδώσεις", "Πιστέψαμε ξανά". Σας το είπα και το εννοούσα. Ήρθα για να μείνω, για να κάνουμε μαζί την προοδευτική παράταξη και πάλι πλειοψηφία στον τόπο. Τώρα χτίζουμε την προοδευτική αριστεία που έχει ανάγκη η Ελλάδα - αλλά πλέον και η Ευρώπη. Προετοιμαζόμαστε λοιπόν από τώρα. Προχωράμε ακάθεκτοι. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους χιλιάδες ψηφοφόρους και στους εθελοντές και στις εθελόντριες, που μας κράτησαν όρθιους απέναντι στα αδιευκρίνιστα εκατομμύρια της ΝΔ. Το 23% έγινε 13%. Με τη νέα γενιά στο πλευρό μας. Συνεχίζουμε και θα είμαστε πλειοψηφία σύντομα».

Ούτε και αυτή με την οποία επιχείρησε να ασκήσει κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στην οποία τονίζει:

«Συνεχίζει αμετανόητος ο Κ. Μητσοτάκης τα ψέματα. Με αλαζονεία και ειρωνεία, ως συνήθως, ψεύδεται εκ νέου για τα 45 δισ. "λεφτόδεντρα" των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον δεν καταλάβαινε ότι οι προτάσεις μας -και η ανάδειξη της κοροϊδίας της ζωής της πολιτικής του μισού κιλού, της μισής ζωής- τον κατέβασε στο 28%. Το άλλοθι του 41% τελείωσε την Κυριακή, ήρθε η ώρα να τελειώσουν και τα ψέματα: Προκαλώ το οικονομικό τμήμα της ΝΔ να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να εξετάσουμε ένα-ένα τα μέτρα μας για την ακρίβεια της και τις προτάσεις μας για δίκαιη φορολόγηση. Αποδέχεστε την πρόσκληση;»

Και στις δύο αναρτήσεις όπως και σε αυτή που την… πέφτει στη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Ότι όσο ηχηρό ήταν το μήνυμα για την κυβέρνηση τόσο εκκωφαντικό ήταν για τον ίδιο και το κόμμα του. Δεν έχει καταλάβει ότι οι πολίτες τού γύρισαν την πλάτη και ότι δεν έπεσαν ξανά στην παγίδα των λεφτόδεντρων.

O Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο δεν άκουσε τι του φώναξε ο κόσμος, αλλά δείχνει να πιστεύει πως όλα βαίνουν καλώς, ότι είναι ο νικητής και ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι πρωθυπουργός. «Αυτοδύναμος» πρωθυπουργός όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.

Ίσως του είπαν ότι το 23 έγινε 13 χωρίς να του πουν ότι είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ που βγήκε πρώτη με 28,3% και του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε μόλις 14,9%. Και να μπερδεύτηκε πιστεύοντας ότι η Ν.Δ. πήρε 13%. Επιχειρώντας να πείσει πως έχει πετύχει μια νίκη επιβεβαιώνει ότι η αλαζονεία δεν είναι στο 41%, αλλά στο 14,9%.