Τα φτωχά εκλογικά αποτελέσματα φέρνουν έναν σκληρό εμφύλιο στην Αριστερά μεταξύ των πρώην συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Αριστερά απάντησε άμεσα στον βαρύτατο χαρακτηρισμό «απονομιμοποιημένο μόρφωμα» που χρησιμοποίησε νωρίτερα την Τρίτη ο Στέφανος Κασσελάκης και έκανε λόγο για «αντιγραφέα του Ντόναλντ Τραμπ». Και όλα αυτά μετά τις συζητήσεις και τα σενάρια για τη -στα όρια της επιστημονικής φαντασίας, όπως φαίνεται- σύμπραξης όλων αυτών των δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Αντιγράφει τον Τραμπ» 

«Ο κύριος Κασσελάκης φανερώνει τον εσωτερικό του κόσμο όταν κάνει λόγο για "μορφώματα"», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Έχει μετατρέψει ένα πολιτικό κόμμα σε μόρφωμα αντιγράφοντας τον ίνδαλμα του: τον Ντόναλντ Τραμπ. Και υπό το βάρος της αποτυχίας του, αναζητεί τώρα τους επόμενους υπονομευτές. Αυτό το αντιλαμβάνονται κάθε μέρα οι αριστεροί πολίτες - εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει και προσθέτει: «Για να τελειώνουμε. Ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει κατανοήσει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει ή να συμπράξει μαζί του. Γιατί είναι η άλλη όψη του κυρίου Μητσοτάκη».

«Αν θέλει ο κύριος Κασσελάκης να βρει ποιοι αποκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ "μαγαζί" ας τους αναζητήσει στο περιβάλλον του. Όχι στη Νέα Αριστερά», καταλήγει η ανακοίνωσή της Νέας Αριστεράς.

Κασσελάκης: Απονομιμοποιημένο μόρφωμα η Νέα Αριστερά - Καμία σύμπραξη

Αφού προειδοποίησε, με ανάρτησή του, ότι «ήρθα για να μείνω», ο Στέφανος Κασσελάκης σε διάστημα περίπου μιας ώρας, με έτερη ανάρτηση, έστρεψε τα βέλη του στη Νέα Αριστερά, την οποία αποκάλεσε «απονομιμοποιημένο μόρφωμα».

Αφορμή υπήρξε ο «διάλογος», μέσω ανακοινώσεων, που εκτυλίσσεται από το πρωί ανάμεσα στη Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δημοσίευμα της «Απογευματινής» με τίτλο «Κόλπο grosso από τον Νίκο Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά! H πρόταση που θα ταράξει τα νερά». Είχαν προηγηθεί οι διαψεύσεις από το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς, το οποίο έκανε λόγο για τακτικισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με τους στόχους του κόμματος, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ το οποίο σημείωσε ότι πρόκειται για «ανεδαφικά σενάρια» και πως «η συζήτηση για την κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί».

Στον «διάλογο» αυτό που έρχεται να προϊδεάσει για εξελίξεις στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, καθώς οι διεκδικητές των πρωτοβουλιών ανασυγκρότησης «βλέπουν» σε αυτές την πολιτική τους επιβίωση, προστέθηκε πριν από λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος με ανάρτησή του, σημειώνει ότι δεν θα γίνει σύμπραξη με τη Νέα Αριστερά, στην οποία επιτίθεται ευθέως.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Κατανοώ το μίσος προς το πρόσωπό μου από τη στιγμή που τους «πήρα το μαγαζί», όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα Ιουλιανά και η αποστασία δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο δημοκρατικός λαός τούς έδειξε τον δρόμο την Κυριακή.

Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν. Και μέσα από το καταστατικό μας συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο θα ανοίξουν για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, δίχως πιστοποιητικά κομματικής επετηρίδας. Θα πάμε μπροστά για το καλό της κοινωνίας.

Αλλά όσο είμαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει.