Διαψεύδει κατηγορηματικά η Νέα Αριστερά το δημοσίευμα της «Απογευματινής» με τίτλο «Κόλπο grosso από τον Νίκο Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά! H πρόταση που θα ταράξει τα νερά», κάνοντας λόγο για τακτικισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με τους στόχους του κόμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζει σύμπραξη με την ΚΟ της Νέας Αριστεράς, γεγονός που θα «εκπαραθυρώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς θα συγκέντρωναν περισσότερες έδρες.

Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της η Νέα Αριστερά «δείχνει» το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «εργαλειοποίησή» της, με το βλέμμα στα «εσωκομματικά τους ζητήματα», όπου το κλίμα δεν είναι πολύ καλό για τον ίδιον τον πρόεδρο μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σημειώνει δε ότι η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές. 

Αναλυτικά το σχόλιο

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου.

Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές.

Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα.

Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος.