Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του κόμματος, Χάρης Καστανίδης, κάνοντας λόγο για «μικρομαγαζάτορες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 με αφορμή δημοσίευμα της «Απογευματινής» με τίτλο «Κόλπο grosso Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά» -δημοσίευμα το οποίο διέψευσε πριν από λίγο η Νέα Αριστερά καταγγέλοντας «τακτικισμούς» και «σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης»- ο Χάρης Καστανίδης είπε συγκεκριμένα: «Αν στο μυαλό κάποιου είναι ότι αθροίζω προς ώρας μερικούς βουλευτές που είναι το αποτέλεσμα μετά τις εκλογές του Ιουνίου για να φτάσω αθροιστικά σε μια δύναμη, η οποία είναι κάτω από 15%, τότε είναι προφανές ότι πρόκειται για μικρομαγαζάτορες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται».

«Φαίνεται ότι ορισμένοι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν την λογική των μικρών αθροίσεων. Πιθανολογώ ότι κάποιοι λένε ανεβήκαμε 0,7 ή 1%, την επόμενη φορά θα αθροίσουμε άλλο 1%, συνεπώς σε καμιά τριανταριά χρόνια μπορεί να αθροίσουμε 30% το οποίο μπορεί να μας δώσει την κυβέρνηση», συνέχισε, για να συμπληρώσει: «Όλες αυτές οι σκέψεις δεν αντέχουν σε μια σοβαρή κριτική». Ο χάρης Καστανίδης υπογράμμισε επίσης και μια ακόμη αποδοκιμασία όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα το γεγονός ότι ο γραμματέας του κόμματος υπέβαλλε υποψηφιότητα και βγήκε έβδομος.

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι «υπάρχει μια διάρρηξη των δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής. Τα πολιτικά κόμματα δεν απηχούν τις  ανάγκες και τις διαθέσεις ενός μεγάλου τμήματος του εκλογικού σώματος, συνεπώς θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις τακτικές, τις πολιτικές τους αποφάσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται. Η δεύτερη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι η κρίση αντιπροσώπευσης πολύ περισσότερο αφορά τα κόμματα του λεγόμενου προοδευτικού τόξου». Είπε δε ότι «θα πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ των δυνάμεων του προοδευτικού τόξου για το πώς μπορεί να συγκροτηθεί μια αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική κυβερνητική λύση». Στην ερώτηση ποιος θα είναι αρχηγός αυτού του προοδευτικού πόλου, απάντησε ότι αυτό θα συζητηθεί στα όργανα του κόμματος.

Τέλος είπε πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να πάει στη συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη. «Θα έπρεπε; Ο κ.Ανδρουλάκης είχε μια πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά πολιτική και απέναντί μου και απέναντι συνολικά στην πορεία του κόμματος, συνεπώς δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να βρίσκομαι εκεί», είπε.