Τα όργανα του εμφυλίου άρχισαν να ηχούν για τα καλά στο ΠΑΣΟΚ, όπου κορυφαίοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος ουσιαστικά ζητούν αλλαγή ηγεσίας με προσφυγή στις κάλπες. Ένα από τα στελέχη που ζητούν αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα εδώ και τώρα είναι και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ασκεί σφοδρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα από το Action24 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο ο πρώην βουλευτής έδειξε ως υπεύθυνο για τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέσα σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, η ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη δίνει ποσοστά φτωχά, περιορισμένα». Μάλιστα ο Χάρης Καστανίδης ανέλυσε τα κακά εκλογικά αποτελέσματα που φέρνει η ηγεσία Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι με το ζόρι φτάνει το 13%, το οποίο είναι απογοητευτικό: «Αν με ρωτάτε αν ο κύριος Ανδρουλάκης μπορεί να οδηγήσει σε μια ανοδική τροχιά το ΠΑΣΟΚ, τότε αναρωτιέμαι το εξής: Το Μάιο και τον Ιούνιο στις εθνικές εκλογές τα ποσοστά μας κινήθηκαν ανάμεσα στο 11,4 και 11,8%. Ένα χρόνο μετά στις ευρωεκλογές είχαμε ποσοστό 12,8% αλλά προσέξτε με 40% συμμετοχή», για να καταλήξει ότι η ηγεσία Ανδρουλάκη δεν δύναται να δώσει μεγαλύτερα ποσοστά στο κόμμα. Μάλιστα τόνισε ότι σε πραγματικούς αριθμούς το ΠΑΣΟΚ έχασε 110.000 ψηφοφόρους σε ένα έτος ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 385.000 ψηφοφόρους σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. 

Θα περιμένουμε 40 χρόνια για να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση


Ωστόσο ο Χάρης Καστανίδης την καλύτερη ατάκα για τον Νίκο Ανδρουλάκη την κράτησε για το τέλος. Όπως είπε πράγματι υπάρχει μια άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, η οποία ωστόσο είναι πάρα πολύ μικρή. Με αυτόν τον ρυθμό ανόδου, το ΠΑΣΟΚ θα γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση του 40% σε.. 40 έτη! Δήλωσε γεμάτο νόημα: «Μπορεί να αθροιζονται σιγά σιγά μικρές δυνάμεις στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά αν είναι να περιμένουμε 40 χρόνια, για να σχηματιστεί μια πλειοψηφία του 40%, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να συμβεί αυτό». Τέλος ο πρώην βουλευτής δήλωσε ότι πρέπει να στηθούν γρήγορα κάλπες για αλλαγή ηγεσίας αλλά δεν στηρίζει ακόμη κανέναν υποψήφιο, διότι δεν γνωρίζει τις υποψηφιότητες. Ωστόσο τόνισε ότι το σημαντικό είναι την επόμενη μέρα να υπάρξει μια σύγκλιση δυνάμεων στον προοδευτικό χώρο, εννοώντας κυρίως το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μια προοπτική που ήδη φέρνει αντιδράσεις και στα δύο κόμματα.