Οι περισσότεροι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από κάθε μέσο που περνούν ρίχνουν και το δηλητήριό τους στον Νίκο Ανδρουλάκη. Σειρά τώρα πήρε η Βάσια Αναστασίου, γνωστό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία έδειξε ξεκάθαρα την πόρτα της εξόδου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα αποκάλυψε τους εσωκομματικους συσχετισμούς που διαμορφώνονται εναντίον του.

Συγκεκριμένα η Βάσια Αναστασίου από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ουσιαστικά έριξε τις ευθύνες του κακού αποτελέσματος στην ηγεσία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μια αλλαγή: «Φταίει η συγκεντρωτική πολιτική κουλτούρα στο κόμμα. Χρειάζεται ένα νέο πρότυπο ηγεσίας». Μάλιστα σχολίασε και τις απειλές του Νίκου Ανδρουλάκη περί διαγραφών, αναφέροντας ότι τέτοιες απειλές δεν χωρούν σε ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ: «Οι απειλές για διαγραφές δεν χωρούν στο ΠΑΣΟΚ, σίγουρα δεν μπορουμε να επιστρέψουμε σε εποχές που μιλούσαμε για πολιτικές εξορίες». Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι ένα από τα στελέχη που ακούγεται ότι θα διαγράψει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι και η ίδια, απάντησε ότι αυτές οι λογικές είναι που οδήγησαν στο κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Από τους συσχετισμούς ο Ανδρουλάκης θα χάσει την ηγεσία

Η Βάσια Αναστασίου αποκάλυψε ότι απο τις ζυμώσεις και τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται αυτές τις ώρες στο ΠΑΣΟΚ, γνωρίζει ότι στο δεύτερο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα χάσει την ηγεσία του κόμματος, καθώς όλοι θα συνασπιστούν εναντίον του. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι: «Στην τελευταία μέτρηση ο κύριος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30%. Αυτό δεν σημαίνει ότι εκλέγεται πρόεδρος αλλά ότι πάει στο δεύτερο γύρο και κατά πάσα πιθανότητα από τους συσχετισμούς που βλέπουμε και γνωρίζω κι εγώ, θα χάσει και την προεδρία».

Τέλος το στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής μίλησε για έναν νέο πρόεδρο που θα κάνει πράξη τη «συμπερίληψη», κάτι που μάλλον εννοεί την συνένωση δυνάμεων στην κεντροαριστερά. Φυσικά στην Χαριλάου Τρικούπη δεν άκουσαν με ιδιαίτερη χαρά το δηλητήριο που έσταξε το συγκεκριμένο στέλεχος, το οποίο όπως έλεγαν κύκλοι του Νίκου Ανδρουλάκη δεν είναι βουλευτής, οπότε μπορεί να τεθεί πιο εύκολα στην κρίση των οργάνων για αυτές τις δηλώσεις. Μεγάλες οι φουρτούνες στο ΠΑΣΟΚ και η καταιγίδα προβλέπεται να επιδεινωθεί.