Την ώρα που στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η 2η θέση για να περάσει το μήνυμα πως κάτι αλλάζει, ο Χάρης Καστανίδης πιο ρεαλιστής ακυρώνει τον πρόεδρο και σημειώνει πως εκείνο που έχει σημασία είναι τα ποσοστά!

Ο Χάρης Καστανίδης, μέλος ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας όπως το αγροτικό, οι ευρωεκλογές αλλά και τα πανεπιστήμια.

«Δεν με ενδιαφέρει να είναι 2ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με μόλις 12-13%. Αυτή είναι μία συζήτηση χαμηλού επιπέδου γι΄ αυτούς που έχουν χαμηλές προσδοκίες. Για να κάνεις ένα μεγάλο άλμα για τις επόμενες εθνικές εκλογές πρέπει να είναι υψηλά τα ποσοστά σου στις ευρωεκλογές», δήλωσε ο κ. Καστανίδης σε σχετική ερώτηση για τις ευρωεκλογές και τις προσδοκίες που έχει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη. 

Για το αγροτικό ζήτημα:

«Ακούω τους αγρότες που ισχυρίζονται ότι μέχρι στιγμής είναι ελάχιστα αυτά που έχουν πάρει ή δεν έχουν πάρει τίποτα, και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός προχθές σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ήταν ότι η 1η βοήθεια/επιχορήγηση που θα έπρεπε να τρέχει είναι ότι έδωσαν 138 εκ. ευρώ σε 43.000 αγρότες. Δηλαδή αρκετούς μήνες μετά τη θεομηνία αυτά είναι περίπου 3. 209 ευρώ. Με 3.209 ευρώ τι ακριβώς θα πρωτοαντιμετώπιζαν οι άνθρωποι; Την πλήρη καταστροφή του επαγγελματικού και οικιακού εξοπλισμού; Αυτή ήταν η βοήθεια της κυβέρνησης. Είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτό που χρειάζονται οι αγρότες. Τα φωτοβολταϊκά είναι μια επένδυση που θα πάρει πολύ χρόνο», υπογράμμισε αρχικά.

«Οι αγρότες για πολλά χρόνια στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτήν τη στιγμή, προφανώς τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει αυτόν τον ρόλο που έπαιζε στο παρελθόν, ελπίζω στο μέλλον να γίνει και η ηγεσία του να το κάνει. Προφανώς για τα μέτρα για τους αγρότες υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί. Αλλά, όπως είπαν οι αγρότες, θα μπορούσε να υπάρχει ένα σχέδιο και ένας προγραμματισμός σταδιακά και σε βάθος για αναδιοργάνωση του αγροτικού τομέα. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει από πλευράς κυβέρνησης. Είναι εύκολη στο να δίνει χρήματα σε άλλες κατευθύνσεις, αλλά δυσκολεύεται όταν πρέπει να κοιτάξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», συμπλήρωσε ο κ. Καστανίδης.

Για τα πανεπιστήμια:

«Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, άκουσα με έκπληξη τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τους αποκαλεί παραβατικούς. Αλήθεια, καλούμε μία νεολαία να κλείσει τα μάτια και να μην αντιδράσει στην παραβίαση του συντάγματος που επιχειρεί η κυβέρνηση; Το άρθρο 16 είναι απόλυτα σαφές ότι μέχρι στιγμής αυτό ισχύει, ό,τι επικαλέστηκαν ορισμένοι συνταγματολόγοι για την εφαρμογή του άρθρου 28 του συντάγματος και να γίνει μια φιλική ερμηνεία του ελληνικού συντάγματος προς την ευρωπαϊκή έννομη τάξη, είναι ανακριβές επιστημονικά, γιατί οι διεθνείς ενδεδειγμένοι κανόνες που επικαλείται το άρθρο 28 του συντάγματος, και οι διεθνείς συμβάσεις είναι υπέρτερα μόνο διάταξης νόμου όχι του συντάγματος. Πρέπει να εφαρμοστεί με απόλυτη ακρίβεια το σύνταγμα», τόνισε.