Βολές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργό επί ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης διερωτώμενος «πώς θα πάμε στις ευρωεκλογές με αυτά τα ποσοστά», καθώς, όπως επισήμανε, παρά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του δεν φαίνεται να κερδίζει δημοσκοπικά.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 Θεσσαλονίκης ο κ. Καστανίδης είπε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως δεν κερδίζει. Για να κερδίσεις πρέπει να εμπνεύσεις. Τώρα, οι εμπνεύσεις του κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής: για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στην ιστορία κοινοβουλευτικού κόμματος, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, διευθυντή, και εσχάτως και προϊστάμενο. Αυτές είναι οι διευθετήσεις που συμβαίνουν στα μυαλά ανθρώπων που διοικούν οργανωτικούς μηχανισμούς».

Ανανέωση με ανθρώπους 70 και 75 χρόνων

Απαντώντας για τη δική του απουσία από τη Βουλή λόγω επιλογής του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Καστανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Ανδρουλάκης όπως ξέρετε, έτσι λένε διάφορα φερέφωνά του, ήθελε να κάνει ανανέωση. Αλλά την ανανέωση την κάνεις έγκαιρα. Μπορούσες να ειδοποιήσεις έναν άνθρωπο πριν συμμετάσχει στις εκλογές να του πεις, ξέρεις δεν σε χρειάζομαι… Βέβαια κάνει ανανέωση και με ανθρώπους που είναι 70 και 75 χρονών, ως διευθυντές της κοινοβουλευτικής ομάδας. Μπορεί να έχει 70άρηδες ας πούμε στην κοινοβουλευτική ομάδα, άλλους δίπλα του, και να αισθάνεται μια χαρά. Έπρεπε να αποκλειστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι αλλά δεν είναι το θέμα αυτό τώρα.

Λοιπόν, διότι μιλάμε για αστείους ισχυρισμούς, αυτό ήταν προαποφασισμένο. Ποια είναι η ανανέωση; Υπάρχουν 30άρηδες που έχουν σταλινικές απόψεις. Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν. Τι θα πει ανανέωση; Αυτό το χρησιμοποιούν ως πιπίλα και ανανέωση έκανες με τον 75άρη Λουκά Αποστολίδη υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ήταν προαποφασισμένο το σχέδιο, τελείωσε, τελειώσαμε, τώρα πάμε παρακάτω. Ο Θεός κι η ψυχή του».