Τα πρώτα αποτελέσματα των Exit Polls για τις ευρωεκλογές, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λέγομενη «μάχη των μικρών» και την προσπάθεια για την είσοδο τους στο ευρωκοινοβούλιο, με εκπλήξεις από τη Νέα Αριστερά αλλά και την Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Σύμφωνα με τα πρώτα Exit Polls, μπροστά από τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα, βρίσκεται η «ΝΙΚΗ», η οποία λαμβάνει ποσοστό από 2,9% έως 4,9% και κερδίζει 1 έδρα, ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που λαμβάνει ποσοστό από 2,6% έως 4,6% και κερδίζει επίσης 1 έδρα.

Η νεοσύστατη Φωνή Λογικής, της Αφροδίτης Λατινοπούλου φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη της κάλπης και λαμβάνει ποσοστό από 2,2% έως 3,6%, που ίσως της δώσει 1 έδρα.

Επανέρχεται ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜέΡΑ25 να φαίνεται πως λαμβάνει ποσοστό από 2,2% έως 3,6%, που του χαρίζει 1 έδρα, εκμεταλλευόμενος τις καραμπόλες στην κεντροαριστερά.

Αντιθέτως η Νέα Αριστερά φαίνεται πως δεν πείθει, καθώς λαμβάνει ποσοστό από 2% έως 3,4%, κάνοντας να φαίνεται δύσκολη η απότητηση 1 έδρας.

Οι νεοσύσταοι «Δημοκράτες», παρά τον σύντομο και τίμιο αγώνα του Ανδρέα Λοβέρδου λαμβάνουν ποσοστό από 0,7% έως 1,7% και το κόμμα δεν κερδίζει καμία έδρα.

Οι «Πατριώτες» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου λαμβάνουν ποσοστό από 1,4% έως 2,8% και δεν κερδίζουν καμία έδρα. Το κόμμα φαίνεται πως έχει συνδετικούς κρίκους με τους «Σπαρτιάτες», από τους οποίους αντλεί το σημαντικό αυτό ποσοστό.

Τέλος, ο οικολόγος Πέτρος Κόκκαλης... δεν κατάφερε να σώσει τον «Κόσμο» λαμβάνοντας εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό από 0,5% έως 1,5% και φυσικά δεν κερδίζει καμία έδρα.