Χθες (24/01/24) υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, το οποίο ως πρωταρχικό στόχο έχει να διευκολύνει την ελληνική ομογένεια, η οποία δεν έχει τη δυνατότητα να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει στην Ελλάδα την εκάστοτε Κυριακή των εκλογών, από την κυβερνητική πλειοψηφία, ύστερα από την υπαναχώρηση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επί της αρχής είχαν συμφωνήσει. Η πρόφαση και των δυο κομμάτων, ήταν ότι η κυβέρνηση έφερε ξεχωριστή τροπολογία, η οποία προέβλεπε την επέκταση της επιστολικής ψήφους και στις εθνικές εκλογές. Η σημαντική λεπτομέρεια, είναι η εξής: εάν κάποιο κόμμα σύμφωνούσε με το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, αλλά διαφωνούσε με την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, είχε τη δυνατότητα να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο και να καταψηφίσει την τροπολογία. Αντί να γίνει αυτό, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν και τα δυο.

Ενδιαφέρον όμως έχουν οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σε προηγούμενο χρόνο, ο οποίος εμέμφετο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ενώ ευαγγελίζεται την πρόοδο, δεν διευκολύνει την συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων νέων Ελλήνων του εξωτερικού», ενώ συνέχισε διερωτώμενος αν «είναι δυνατόν, να θέλουμε να αποκλείσουμε την πολιτική συμμετοχή, του πιο δυναμικού κομματιού του σύγχονου ελληνισμού; Είναι αυτό προοδευτικό; Ας μας απαντήσει η σημερινή κυβέρνηση». Είναι προφανές ότι οι ίδιες οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη του παρελθόντος, αποδομούν τον Νίκο Ανδρουλάκη του σήμερα, καθώς με την χθεσινή του στάση στην καταψήφιση νομοσχεδίου και τροπολογίας, για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές αντίστοιχα, απέδειξε ότι η συμφωνία του ήταν εντελώς προσχηματική. Η ομογένεια -και όχι μόνο- παρατηρεί και καταγράφει, όχι μόνο τις δηλώσεις, αλλά και τις ψήφους, κύριε Ανδρουλάκη. Το «ταμείο» θα γίνει τον Ιούνιο, οπότε ας προετοιμαστούν από τώρα στο ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Πόσο παράδοξο είναι, να ευαγγελίζεται κάποιος την πρόοδο και ταυτόχρονα, να μην διευκολύνει τη συμμετοχή αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, Ελλήνων, νέων Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές. Είναι δυνατόν, να θέλουμε να αποκλείσουμε την πολιτική συμμετοχή, του πιο δυναμικού κομματιού του σύγχονου ελληνισμού; Είναι αυτό προοδευτικό; Ας μας απαντήσει η σημερινή κυβέρνηση. Ή μήπως νομίζει ότι θα επιστρέψουμε στην εποχή των τσάρτερς και των αεροπλάνων;»

Δείτε το επίμαχο βίντεο