Επεισόδια έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα και στο Πολυτεχνείο, μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών των ΜΑΤ, αρχικά, στο ύψος των λουλουδάδικων και στη συνέχεια στο Πολυτεχνείου, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Άνδρες των ΜΑΤ, πιο συγκεκριμένα, έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους φοιτητές, ακολούθησαν αψιμαχίες σώμα με σώμα, με τους διαδηλωτές να απομακρύνονται προς τα Προπύλαια.

Πετροπόλεμος διαδηλωτών-αστυνομικών στο Πολυτεχνείο 

Στα Εξάρχεια, εκεί όπου κατέληξε η πορεία, ομάδα διαδηλωτών άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιές σε κάδους. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες λένε ότι μετά το τέλος της πορείας ομάδα 100 ατόμων έφτασαν στην πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου και φέρονται να ξεκίνησαν επιθέσεις με πέτρες κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με χρήση κρότου-λάμψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Από εκεί, μετά την ένταση με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την Ομόνοια, πέρασαν από το Πολυτεχνείο και κατέληξαν στα Εξάρχεια. Ιδιαιτέρως βεβαρυμένες στο κέντρο η Βασ. Αμαλίας, η Σταδίου, η Βασ. Σοφίας προς τη Βουλή, η Πατησίων προς Αθήνα και η κάθοδος της Βασ. Κωνσταντίνου. Η τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με το κέντρο της Αθήνας να είναι απροσπέλαστο.

Εν τω μεταξύ, στη λύση των μαθημάτων και των εξετάσεων με ψηφιακά μέσα προκειμένου να μη χαθεί το χειμερινό εξάμηνο καταλήγουν όλο και περισσότερα πανεπιστήμια, ενώ υπό κατάληψη τελούν περίπου 150 Σχολές σε όλη τη χώρα.