Για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πως βρίσκεται μακριά από την κοινωνία και χαμένος στον κομματικό του μικρόκοσμο, αφού στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας, προέβη στα απαράδεκτα σχόλια, κατηγορώντας τον υπουργό για «ποινικό λαϊκισμό και υποβάθμιση του κράτους δικαίου».

Ειδικότερα, μία πρωτοφανή επίθεση για το κοινωνικό θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Καλωσορίζουμε τον κ. Φλωρίδη στο 2019! Από τότε έχει τεθεί σε ισχύ ο κατ' οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν.4620/2019, άρθρα 284,285,291 κ.ο.κ). Πρόκειται για το περίφημο "ηλεκτρονικό βραχιολάκι", που ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακάλυψε μόλις σήμερα(!!!) και που κατά την προσφιλή του τακτική ανακοίνωσε ως νέο μέτρο, δικής του εμπνεύσεως, προς ικανοποίηση των λαϊκών δικαστηρίων σε τηλεδίκες και τηλεοπτικά πάνελ», σε μία προσπάθεια να αποκρύψει τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως και χωρίς επιχειρήματα τον κατηγορεί ότι «είναι ο ορισμός του εξολοθρευτή της νομικής επιστήμης και του ποινικού νόμου. Μόλις πριν 4 μήνες, με τον Ν.5090/2024 (εφαρμόστηκε πριν 2 μήνες) τροποποίησε -βιαστικά και πρόχειρα ως συνήθως- και τον Ν.3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» . Επικαλέστηκε δήθεν αυστηροποίηση διατάξεων, αλλά σήμερα αποδεχόμενος την πρόχειρη και αποσπασματική νομοθετική τακτική που ακολουθεί, επιχειρεί νέες αλλαγές στους νόμους, που στα χέρια του έχουν γίνει κουρελόχαρτα!».

Ακολούθως ρωτά που οφείλεται «ο ζήλος του κ. Φλωρίδη να συνεχίζει να τροποποιεί ασύδοτα, μαζί με τον προκάτοχό του κ. Τσιάρα, περισσότερες από 15 φορές, Ποινικούς Κώδικες και ειδικούς ποινικούς νόμους!», σε μία προσπάθεια να διακιώσει το νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και τις ηπιότερες ποινές.

... και τα αυθαίρετα συμπεράσματα

Υποστηρίζει ωστόσο ο κ. Αυλωνίτης ότι «η εγκληματικότητα δεν μειώθηκε, οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν, η έμφυλη βία καθημερινά παρούσα. Η ρατσιστική ρητορική και η ομοφοβία βρίσκουν βήμα καθημερινά σε ΜΜΕ, με ελάχιστες επιπτώσεις για τα "ανθρωπάρια " που κερδίζουν τα πολυπόθητα 10 λεπτά δημοσιότητας. Οι συγκαλύψεις για εγκλήματα όπως τα Τέμπη, το ναυάγιο της Πύλου, η διαρροή προσωπικών δεδομένων, οι παρακολουθήσεις με predator κλπ δεν απασχολούν καθόλου τον κ. υπουργό, κι ας καταρρακώνουν το κύρος της χώρας, κι ας πλήττουν βάναυσα το Κράτος Δικαίου».