Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια γελοιογραφία της Εφημερίδας των Συντακτών, με την οποία ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Ζερβός σχολιάζει τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Το χυδαίο «χιούμορ» όπου παρομοιάζει την απομάκρυνση της Δόμνας Μιχαηλίδου από την κυβέρνηση με... περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, έχει ήδη προκαλέσει σωρεία αρνητικών αντιδράσεων στα social media.

Ο σκιτσογράφος θέλοντας να σχολιάσει τον πρόσφατο ανασχηματισμό γράφει: «Θύμα "ενδοοικογενειακής βίας" έπεσε η Δόμνα που πρώτη φορά μετά το 2019 μένει εκτός κυβέρνησης». Και βάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει απειλητικά τις γροθιές του στην έντρομη Δόμνα Μιχαηλίδου και να την απειλεί: «Θα πεις στους δημοσιογράφους ότι έπεσες από τις σκάλες». Και αυτό μάλιστα την ίδια χρονική περίοδο όπου η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από μια σειρά περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Φυσικά ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ένα τέτοιο σκίτσο φιλοξενείται σε εφημερίδα που απηχεί τις απόψεις της αριστεράς, η οποία υποτίθεται είναι ευαισθητοποιημένη σε τέτοια κοινωνικά ζητήματα.

Τη θλιβερή ανάρτηση σχολιάζει η γνωστή σελίδα του instagram «υπέροχες γυναίκες», μιλώντας για χυδαιότητα ενώ τονίζει ότι η βία κατά των γυναικών δεν ενδείκνυται για αστειάκια και σάτιρα. Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες η χώρα βιώνει δύο τραγικά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αυτό του γνωστού δικηγόρου που κατηγορείται για βία κατά της συζύγου του καθώς και αυτό με τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας από τον σύζυγό της. Προφανώς κάποιοι θολωμένοι από την προσπάθεια τους να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, δεν σέβονται απολύτως τίποτα. Ωστόσο οι εποχές που κάποιος έμενε στο απυρόβλητο επειδή είναι αριστερός, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η σχετική ανάρτηση στο instagram:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Υπέροχες Γυναίκες (@yperoxes.gynaikes)