Πρόσθετες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι όσοι βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης θα παρακολουθούνται στο εξής με «βραχιολάκι».

Παράλληλα, ο υπουργός, στο πλαίσιο της συνέντευξης, τόνισε ότι προβλέπεται προσωρινή κράτηση όχι μόνο για το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και για πλημμέλημα.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι «ελέγχου» κατηγορούμενων για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, αναφέροντας ενδεικτικά ότι υπάρχουν ήδη τρόποι σύγχρονοι και αξιόπιστοι, όπως το «βραχιολάκι», ενώ υπάρχουν και πιο εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης, με χρήση κινητών τηλεφώνων και δορυφόρων.

«Προφανώς η εντολή ήταν πάμε να δούμε έμπρακτα και με ποιον τρόπο θα φτιαχτεί καινούριο ποινικό σύστημα, που θα αντιμετωπίζει το αίσθημα ατιμωρησίας με ουσιαστικό τρόπο και έτσι κάναμε», τόνισε για τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα. «Τι επίθεση φάγαμε από την αντιπολίτευση, όταν φέραμε το νομοσχέδιο για τον ποινικό κώδικα; Εγώ ήμουν ακροδεξιός και η κυβέρνηση ήταν ακροδεξιά», συμπλήρωσε.